У міській раді підвели підсумки форуму «Тернопіль – місто розвитку. Гуманітарний вимір»

У міській раді підвели підсумки форуму «Тернопіль – місто розвитку. Гуманітарний вимір»

19.12.12 12:51 0 1176
У Тернопільській міській раді підвели підсумки форуму «Тернопіль – місто розвитку. Гуманітарний вимір», який відбувся у нашому місті 5 грудня. За словами заступник міського голови Леоніда Бицюра, під час проведення форуму відбувався збір пропозицій громадських організацій, активних громадян міста, фахівців навчальних закладів гуманітарної сфери, зокрема, охорони здоров’я, освіти, культури та духовності. Тепер наша мета полягає у тому, аби відобразити ці пропозиції у Стратегії розвитку міста, розрахованій до 2025 року. Ідея полягає в тому, що окрім економічних параметрів розвитку, ми хотіли б закласти й певні гуманітарні індикатори. Наприклад, підвищення тривалості життя. Якщо для чоловіків цей показник сьогодні становить 68 років, а для жінок – 74, то впродовж реалізації Стратегії розвитку плануємо збільшити цей показник на три роки.

Надзвичайно велику увагу буде приділено вирішенню іншої, не менш актуальної проблеми – боротьбі з хронічними захворюваннями. Вона полягає у зміні підходів медицини до цього питання. Особливий акцент робитимуть на профілактиці захворювань, а також на активізації роботи щодо реабілітації громадян після перенесених захворювань.

Нас дуже турбує здоров’я наших дітей, - зауважив Леонід Бицюра. – Адже, за даними медичної статистики, серед першокласників тернопільських шкіл проблеми зі здоров’ям мають 30% дітей. Серед дев’ятикласників цей показник становить 65%, а серед випускників – 80 %. Абсолютно здоровими сьогодні є лише 7% школярів. Така тенденція є надзвичайно загрозливою і вимагає негайного втручання з метою стабілізації ситуації, яка є актуальною на всій території України. Тому найважливішою у цій справі є координація усіх напрямків міської ради у напрямку підвищення якості життя наших громадян.

Своїми міркуваннями щодо реалізації висловлених під час форуму пропозицій поділилися також начальник відділу охорони здоров’я Ростислав Левчук, начальник управління культури і мистецтв Олександр Смик, керівник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека, а також представники інших структурних підрозділів міської ради та науковці.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: Сергій Надал ...
Наступна новина: Чернівці: Вихованці 3-ї та ...

КОМЕНТАРІ