Схвалено проект програми розвитку туризму в Тернопільській області

Схвалено проект програми розвитку туризму в Тернопільській області

19.12.12 14:40 0 1183
Цей документ має важливе значення, адже відповідно до Стратегії розвитку Тернопільської області на період до 2015 року, розвиток туристично-рекреаційного комплексу є одним з пріоритетних напрямків соціально-економічного та культурного розвитку регіону.

І це не дивно, туризм істотно впливає майже на 50 секторів економіки, насамперед транспорт, торгівлю, зв'язок, будівництво, сільське господарство, виробництво товарів широкого вжитку, і є одним з найбільш перспективних напрямів структурної перебудови економіки.

А тому метою схваленого проекту Програми є здійснення заходів, спрямованих на розвиток туристичної галузі області, створення конкурентоспроможного на національному та міжнародному ринках туристичного продукту.

Розвинута матеріально-технічна база і сучасна інфраструктура туризму сприятимуть залученню інвестицій, ефективному використанню природного, історико-культурного та туристично-рекреаційного потенціалу області.

Метою програми є також забезпечення умов для повноцінного функціонування суб’єктів туристичної діяльності, підвищення якості та асортименту туристичних послуг, розширення мережі туристично-екскурсійних маршрутів, підтримка в’їзного та внутрішнього туризму, зокрема сільського тощо.

Разом з тим в області визначено райони пріоритетного розвитку туризму, куди в першу чергу слід спрямовувати інвестиції. Насамперед це Національні природні парки “Дністровський каньйон” і “Кременецькі гори”, Кременецько-Почаївський історико-культурний заповідник і Національний заповідник “Замки Тернопілля”, міста Тернопіль, Бережани, Борщів, Бучач, Теребовля, курорти Гусятин і Микулинці, с. Зарваниця Теребовлянського району.

Передбачається, що заходи Програми будуть реалізовуватися в межах коштів обласного бюджету.

Управління з питань туризму обласної державної адміністрації, яке є розробником документу, зобов’язано подати проект програми розвитку туризму в Тернопільській області на 2013-15 роки на затвердження чергової сесії обласної ради.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В облдержадміністрації ...
Наступна новина: У 2013 Тернопільський ...

КОМЕНТАРІ