У 2013 Тернопільський обласний краєзнавчий музей відзначатиме сторіччя

У 2013 Тернопільський обласний краєзнавчий музей відзначатиме сторіччя

19.12.12 14:52 0 1184
Своє сторіччя наступного року відзначатиме Тернопільський обласний краєзнавчий музей. З метою обговорення ювілейних заходів в області утворено організаційний комітет, засідання якого провів заступник голови ОДА Петро Гоч.

Участь в його роботі взяв заступник голови облради Олег Боберський.

Як доповів начальник управління культури обласної державної адміністрації Григорій Шергей, Тернопільський обласний краєзнавчий музей було засновано в 1913 році. Офіційно відкритий 13 квітня 1913 року як Музей Подільський Товариства «Народної школи».

В рамках відзначення 100-річчя цього закладу заплановано організувати ряд культурно-просвітницьких акцій, які включатимуть оновлення музейної експозиції, демонстрацію цікавих експонатів із фондів музею, організацію інших виставкових закладів, в тому числі – з залученням експонатів із музеїв інших регіонів країни, проведення презентаційних акцій, поширення інформаційних матеріалів, які б розповідали про роботу музею та заохочували до його відвідин, проведення ряду тематичних наукових конференцій, зустрічей тощо.

Також йшлося й про розвиток матеріально-технічної бази Тернопільського обласного краєзнавчого музею – проведення заходів з енергозбереження, ремонту виставкової зали та зали для проведення конференцій тощо.

Петро Гоч наголосив, що Ювілей музею має стати не лише акцією з відзначення сторіччя установи, але й показати перспективу його подальшого розвитку та поступу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Василь Гецько: ...

КОМЕНТАРІ