Луцьк: Об’єднання громадських організацій - запорука  успішного розвитку міста

Луцьк: Об’єднання громадських організацій - запорука успішного розвитку міста

19.12.12 15:56 0 1864
Сьогодні у місті Луцьку відбулася презентація об’єднання громадських організацій «Асоціація регіонального розвитку». Як зазначив президент «Асоціації регіонального розвитку» Анатолій Пархом’юк - метою об’єднання є консолідація зусиль окремих громадських організацій та громадських діячів у пріоритетних напрямках спільної роботи. Таких напрямків було визначено п’ять.

Перший: «Залучення громадськості до розробки стратегій розвитку муніципальних утворень». За словами голови правління «Асоціації регіонального розвитку» Петра Гоцалюка, на сьогоднішній день розроблено різні галузеві програми розвитку міста Луцька та районів, наприклад «Стратегія розвитку центрально-волинського субрегіону», яка ухвалена на сесіях Луцької міської, Ківерцівської та Луцької районних, та Волинської обласної рад, однак практичних кроків реалізації поки що не помітно. На думку доповідача такий стан справ можна пояснити «завантаженістю» владних структур вирішенням поточних справ, низьким рівнем комунікацій владних структур по горизонталі (місто-район, район-район), та традиційною вже нажаль пасивністю бізнесу та громади у публічному вирішенні спільних проблем розвитку. Саме у гармонізації різних програм, та у залученні громадськості до їх розробки та реалізації визначають свою місію засновники об’єднання.

Другий: «Сприяння в реформуванні житлово-комунального господарства». Галузь житлово-комунального господарства - за оцінкою доповідача - найменше зазнала ринкових перетворень. Послуги населенню надають житлово-комунальні підприємства, які отримують кошти від населення (левову частку яких використовують на заробітну плату своїм працівникам), ніби то надають послуги, які самі ж планують та контролюють, виконують за кошти населення інші роботи, які не повинні оплачуватись власниками квартир. Створення Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків - гарна альтернатива, але не єдина. На сьогодні гостро стоїть проблема наведення порядку та прозорості роботи житлово-комунальних підприємств, підзвітності їх роботи громаді.

Третій: «Розробка та впровадження програм обміну студентами». Президент «Асоціації регіонального розвитку» Анатолій Пархом’юк зазначив, що першоосновою будь-якого розвитку є люди та рівень їхньої освіти. Спільно з партнерською організацією «Фундацією ініціатив менеджерських» ми започатковуємо програму інформування абітурієнтів про можливості отримання освіти у вузах наших країн. Ми розуміємо, що сьогодні навчатись переважно їдуть з України до Польщі, враховуючи цю обставину ми плануємо надати максимально об’єктивну інформацію про освітні заклади. В подальшому ми плануємо популяризувати конкурентоздатні навчальні заклади України у Польщі.

Четвертий: «Сприяння у створенні бізнес інкубаторів та технопарків». В умовах кризових явищ важливо допомогти підприємцям започатковувати бізнес у нових, конкурентоздатних, інноваційних галузях. Надзвичайно важливою та корисною буде співпраця з нашими польськими партнерами, які мають позитивний досвід у цій галузі.

П’ятий: «Гуманітарні проекти». «Важливим є надання допомоги соціально незахищеним верствам населення, таким як вихованці дитячих будинків. Важливо допомогти таким людям зробити перші самостійні кроки у дорослому житті. Цей напрямок вже відпрацьовується з нашими польськими партнерами, і проект почне реалізовуватись найближчим часом», - зазначив Анатолій Пархом’юк.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: Директор ...

КОМЕНТАРІ