Луцьк: Директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький поінформував депутатів про ситуацію із прибиранням снігу у місті

Луцьк: Директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький поінформував депутатів про ситуацію із прибиранням снігу у місті

19.12.12 16:04 0 1807
У ході пленарного засідання депутати заслухали інформацію директора департаменту ЖКГ Івана Кубіцького про ситуацію із розчищенням міста від снігу. Він зауважив, що у ці дні склалася напружена ситуація – сніг падав практично без перестанку дві доби. Однак, комунальні служби почали активно боротися з наслідками негоди. Іван Євгенович зауважив, що, на жаль, комунальної техніки не вистачило, а тому були змушені залучати додаткові одиниці з приватних структур. Він висловив слова вдячності керівникам приватних підприємств, які оперативно відреагували на прохання міської влади про допомогу. Їхня техніка й нині працює на вулицях міста. Також він подякував Ігору Єремеєву (група компаній «Континімум») за виділені 2000 літрів солярки для очисної техніки, Сергію Ковальчуку – генеральний директор корпорації «Укрпетроль» - 1000 літрів. ПП «Айслаг» (директор Микола Бакай) надає в необмеженій кількості пальне для снігоочисної техніки в кредит. За словами Івана Кубіцького, нині снігоочисна техніка уже використовує надане спонсорами пальне, адже власні запаси були обмежені. До очистки міста була залучена й техніка обласного МНС.

Крім того, директор департаменту ЖКГ зауважив, що люди й техніка працюють цілодобово. Окремий транспорт не витримує такого режиму роботи і ламається, але його оперативно ремонтують. Усі служби працюють у посиленому режимі.

Іван Євгенович зазначив, що комунальні служби намагаються реагувати на звернення громадян. Зокрема, у вихідні було три звернення від лучан, у яких померли родичі і вони не могли нормально похоронити їх. Туди направлялася техніка і розчищала ці вулички.

Сьогодні ж уже розпочато вивіз снігу з вулиць. Нині ведуться роботи у центральній частині міста.

Однією із проблем, за його словами, є недостатня кількість техніки. Іван Кубіцький наголосив, що необхідно закупляти додаткове обладнання. Проте, він зауважив, що вдавалося справлятися наявними ресурсами, але цьогорічна ситуація аномальна і таке трапляється раз на десятиліття.

Нині ведуться роботи і з очистки дахів від снігу та збивання бурульок, які несуть загрожу життю і здоров’ю громадян.

На посипання доріг та тротуарів уже використано 2300 тон піщано-соляної та щебенево-соляної сумішей. Нині ж ведуться роботи з поповнення цих запасів.

Запитання до Івана Євгеновича виникли у Юрія Веги, Андрія Калахана, Сергія Григоренка.

Обранець громади Сергій Сівак подякував міським комунальним службам за роботу. За його словами, у вихідні дні він був проїздом у Житомирі та Рівному, то не побачив жодної одиниці техніки на вулицях. Повернувшись до Луцька, він побачив як техніка працює і чистить місто.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: Об’єднання ...
Наступна новина: Луцьк: Юрій Вербич привітав ...

КОМЕНТАРІ