Українські правоохоронці підвищували кваліфікацію у Будапешті

Українські правоохоронці підвищували кваліфікацію у Будапешті

20.12.12 08:20 0 1016
До Міжнародної правоохоронної академії (МПА) в м. Будапешті (Угорська Республіка) завітала делегація з України під керівництвом начальника кафедри Національної академії внутрішніх справ Віталія Василевича.

Делегати з України взяли участь у спеціалізованому курсі підвищення кваліфікації з питань розслідування випадків насильства у сім'ї, сексуального насильства, торгівлі людьми та нанесення тілесних ушкоджень, а також оперативно-розшукової діяльності, який було організовано для представників правоохоронних органів України, Молдови та Угорщини.

Мета викладання спецкурсу - не лише поглиблення знань і набуття навичок з найважливіших теоретичних і практичних положень діяльності міліції з питань розслідування насильства у сім'ї, сексуального насильства, торгівлі людьми, а й  усвідомлення потреби постійного особистого та професійного розвитку правоохоронця під час якісних змін та оновлень, що відбуваються в сучасних умовах суспільного життя.

За тиждень перебування на навчанні закордоном, поліцейські зі Сполучених Штатів Америки ознайомили українських правоохоронців з великою кількістю лекційного матеріалу із використанням мультимедійних презентацій.

Теоретична частина  чергувалося з обговоренням найактуальніших питань щодо окремих проблем на національному рівні кожної із країн учасниць спецкурсу.

«Розслідування насильства у сім'ї», «Процедура розслідування домашнього насильства», «Розслідування сексуальних злочинів», «Злочини проти дітей з використанням інтернет-ресурсів» та «Співпраця з громадою» - далеко не весь перелік тем, які за такий короткий час перебування у Будапешті засвоїли українці.

Як зазначили іноземні фахівці, дана система навчання є корисною як для слухачів навчального курсу, так і для інструкторів, які проводять такі заняття. Завдяки їй приймаються оптимальні рішення у сфері протидії насильству в сім'ї, сексуальному насильству, торгівлі людьми, а навчальний мультимедійний матеріал, накопичений за час перебування в Міжнародній правоохоронній академії, викладачі НАВС зможуть  використовувати у забезпеченні багатьох навчальних дисциплін.

Програму перебування делегації МВС України в Міжнародній правоохоронній академії було виконано в повному обсязі, а окрім отримання нових знань про закордонний досвід правоохоронної діяльності у вищезазначених сферах, візит надав можливість країнам-учасницям налагодити партнерські відносини між МВС України, Молдови, Угорщини та правоохоронними органами США.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Києві затримано ...
Наступна новина: На Тернопільщині водіям, ...

КОМЕНТАРІ