Рівненщина: За ялинкові прикраси – одяг для сиріт

Рівненщина: За ялинкові прикраси – одяг для сиріт

20.12.12 09:42 0 1310
Хатинки-мазанки із пластикових пляшок, очеретяні зорі, цукерки та дзвоники з кольорового паперу, блискіток, поліетиленових пакетиків, пінопласту. Такі новорічні іграшки майстрували вихованці Олександрійської школи-інтернату. Їм допомагали умільці з Рівненщини та з Волині. У рамках благодійної акції прикраси, зроблені дитячими руками, викупили голова облдержадміністрації Василь Берташ, голова обласної ради Юрій Кічатий, їх заступники, а також керівництво прокуратури, митниці, податкової адміністрації, фінансової інспекції, УСБУ, УМВС, УМНС. В ці іграшки вбрали ялинку біля адміністрації. А тим часом доброчинники зібрали 58 тисяч гривень. Натомість за ці гроші діти-сироти придбали найнеобхідніше – теплий зимовий одяг та взуття. Речі для цих дітей за благодійними цінами купували у магазинах «Дюймовочка», «Восьминіжка», «Кіндер shop». «Найприємнішими, мабуть, є гостинці, яких не очікуєш. Нині завдяки цій акції ми подарували дітям можливість вибирати одяг самостійно. Для них же така нагода випала чи не вперше», - підсумував Василь Берташ.

Зимові речі для вихованців інтернату є вкрай необхідними, адже одягу, який купують відповідно до теперішніх норм, не вистачає, розповіла директор комунального закладу «Олександрійська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів» обласної ради Наталія Тарасевич. Тож керівництво краю направило лист до Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка з проханням переглянути ці норми.

Довідково: сьогодні в Олександрійській школі-інтернаті виховують 58 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування віком від 6 до 18 років. У рамках акції «Моя іграшка на ялинку», одяг вже придбали 24 вихованцям, а до кінця тижня з обновками будуть усі.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: Дошкільний ...
Наступна новина: Хмельниччина: Біля десятка ...

КОМЕНТАРІ