На Івано-Франківщині свої Том Соєр і Гек Фінн тижнями бродягували і крали

На Івано-Франківщині свої Том Соєр і Гек Фінн тижнями бродягували і крали

20.12.12 10:42 0 1247
Шістнадцятирічний сирота та його десятирічний приятель доставляли багато прикрих клопотів своїм рідним, односельцям і працівникам міліції. На початку року дітлахи попалися на крадіжках з місцевого магазину. Старшого засудили, щоправда призначили умовне покарання з іспитовим терміном, а молодшого помістили в притулок.

Щоправда, хлопці й гадки не мали, аби припинити красти. Недавно стало відомо, що підлітки знову обікрали крамницю в Нивочині та обійстя кількох односельців. Однак удома їх ніяк не могли застати. Тітка, яка опікується старшим із цієї парочки і серйозно хворіє, розводила руками: вона фізично не могла його встерегти. Так само безпорадними є батьки десятирічного хлопчика, в сім’ї яких є ще четверо дітей. Малий раз у раз втікає то з дому, то з притулку.

Як повідомила інспектор Богородчанського РВ УМВС старший лейтенант міліції Вікторія Вільчак, днями працівники кримінальної міліції у справах дітей нарешті застали вдома меншого крадія. Хлопець показав сторожку в лісі, де він переховувався із старшим приятелем, якого міліціонери там затримали.

Наразі 16-річному юнаку інкримінують вчинення восьми крадіжок, половину з них він скоїв разом із молодшим дружком. Хлопці обікрали сільський магазин; місцеву пенсіонерку, в якої поцупили січкарню й здали на пункт приймання металобрухту; роги косулі з будинку односельця; продукти й гроші з іншого будинку. Крадіжки дітлахи мотивують тим, що переховувалися в закинутих будівлях і не мали що їсти. Приятелів-нерозлийвода таки розділили: старший на час розслідування перебуватиме в слідчому ізоляторі, а молодшого в котрий раз відправили в притулок.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ