Лучан навчатимуть створювати новорічно-різдвяні прикраси своїми руками

Лучан навчатимуть створювати новорічно-різдвяні прикраси своїми руками

20.12.12 15:24 0 2519
Сьогодні в арт-галереї «Луцьк» відбулося відкриття виставки «Новорічно-різдвяна атрибутика у виконанні волинських майстрів». Захід відбувається за підтримки управління культури міської ради.

Відкриваючи виставку, начальник управління культури Тетяна Гнатів зазначила, що сьогодні в день Святого Миколая Чудотворця в Україні розпочинається цикл новорічно-різдвяних свят. За її словами, виставка якраз і приурочена до цього. На ній представлені вироби ручної роботи трьох волинських майстрів. Зокрема, Юлія Богданова на огляд відвідувачів представила ляльки-мотанки, які виготовлені з натуральних матеріалів. Вважається, що у давнину мотанки виконували функцію сакральних оберегів. Їх виготовляли для різних подій – коли народжувалася дитина, люди брали шлюб тощо. Мотанки не мають рук, ніг і тулуба. Виразною є лише голова. Обличчя «пусте» або з хрестом, вишитим різнокольоровими нитками так, що утворювався посередині квадрат.

Також на виставці представлені роботи Катерини Новак. Це авторські скульптурні композиції різдвяних янголів «Novak JOY». Цим видом діяльності займається чотири роки, вироби виготовляються з керамічної маси.

Ще одним майстром, роботи якого представлені на виставці, є Денис Богданов. Він є майстром з виготовлення новорічно-різдвяних іграшок і розпису кераміки та виробів з дерева. Денис Богданов - постійний учасник різноманітних виставок і ярмарків.

У рамках виставки також відбуваються майстер-класи, під час яких майстри навчають всіх охочих створювати власними руками новорічно-різдвяні подарунки.

Виставка діятиме в період новорічно-різдвяних свят з 19 грудня до 19 січня.

Про це повідомили у Луцькій міській раді

Читайте також: Дёшево и просто самоделки
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: Свято Миколая у ...
Наступна новина: Найбільший шоколадний ...

КОМЕНТАРІ