Транспортні міліціонери затримали

Транспортні міліціонери затримали "мінера" харківського вокзалу

20.12.12 20:08 0 1200
Як раніше повідомлялося, 19 грудня до чергової частини лінійного відділу на станції Харків–Пасажирський надійшла інформація про замінування вокзалу ст. Харків–Пасажирський.

Після ретельного обстеження приміщень вокзалу та прилеглої території вибухових пристроїв та вибухових речовин виявлено не було.

Завдяки оперативно проведеним розшуковим заходам транспортні міліціонери спільно з працівниками СБУ в Харківській області вже через кілька годин встановили та затримали підозрюваного. Ним виявився непрацюючий, раніше засуджений 28-річний мешканець Дергачівського району Харківської області, який з хуліганських мотивів надав неправдиве повідомлення про замінування вокзалу.

За даним фактом слідчим відділом лінійного відділу на ст. Харків-Пасажирський розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального Кодексу України - «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності», яка передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Наразі проводиться досудове розслідування. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Правоохоронці нагадують, що такі жарти надто дорого коштують аварійним службам, міліції і тим, хто намагається «розважатись» у такий спосіб. Тож «жартівникам» доведеться оплачувати всі витрати на викриття хибного виклику, виїзд представників правоохоронних органів та інших відомств.

За завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності Кримінальний кодекс України передбачає позбавленням волі на строк від двох до шести років, а за повторне «замінування» людина може потрапити за грати на строк від 4 до 8 років. За дитячі телефонні розваги відповідальність нестимуть їх батьки.

СЗГ УМВС України

на Південній залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Управління комунальної ...
Наступна новина: На Львівщині цілодобово ...

КОМЕНТАРІ