Івано-Франківськ: Один рік з електронною реєстрацією дошкільнят

Івано-Франківськ: Один рік з електронною реєстрацією дошкільнят

21.12.12 11:09 0 1240
20 грудня 2012 року в управлінні освіти й науки міськвиконкому відбулась підсумкова нарада із завідуючими ДНЗ та керівниками проекту електронної реєстрації дошкільнят

Як відомо, у 2012 році в Івано-Франківську обласним благодійним фондом «Родина» спільно з Івано-Франківською міською радою реалізовувався проект електронної реєстрації дітей для вступу в ДНЗ. Як зазначає керівник проекту директор БФ «Родина» Христина Федотова, ідея впровадження такої схеми виникла із практичної необхідності впорядкування реєстру дітей задля визначення точної кількості перебуваючи у черзі дошкільнят та для спрощення шляху їх вступу у заклади.

Схема роботи електронного реєстрування є доволі простою: у міському ЦНАП створено окремий стіл, де батьки реєструють дітей, отримують реєстраційну карту із голограмою та порядковий номер, який база даних видає автоматично. Вся інформація висвітлюється на сайті dity.if.ua. Також на сайті міститься інформація про всі садочки міста, їх навчальні програми, стан технічної бази. Починаючи з 2013 року завідувачі ДНЗ не мають права приймати до садочку дітей без реєстраційної картки. Вся процедура для громадськості є безкоштовною. Таким чином систему приведено до якнайпрозоріших умов роботи.

Результати першого року функціонування системи показують, що вона є абсолютно виправданою. Діти, які до 10 січня 2012 року перебували у так званих «чергах» завідуючих дитячих садочків занесені до електронної системи зі збереженням їх порядкового номеру. З 2 квітня 2012 року розпочато нову реєстрацію дітей. Як демонструють статистичні дані звіту проекту, кількість дітей, що реально претендують на вступ до ДНЗ є значно нижчою, аніж її засвідчували попередні дані. Це число дозволило побачити об’єктивну необхідність кількості місць у дошкільних закладах міста. На сьогоднішній день в системі зареєстровано понад 7 тисяч дітей, навіть є зареєстрованою дитина на вступ до садочку у 2017 році.

Система електронної реєстрації дозволяє бути впевненим батькам зареєстрованих дітей у тому, що їх порядковий номер є сталим. В першу чергу система знімає людський фактор, таким чином унеможливлюючи прояви корупції.

«Завдяки МФ «Відродження» на сьогоднішній день наш проект є унікальним в межах України. В першу чергу ми запозичували досвід західних держав. Головною метою проекту було забезпечити прозорість, відкритість та доступність. ХХІ століття має свої переваги і ними треба користуватись, потрібно йти в ногу з часом» - говорить керівник проекту Христина Федотова.

 

  < Попередня Наступна > Фотогалерея

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківськ: «Про ...

КОМЕНТАРІ