Члени виконкому позитивно оцінили діяльність Луцької міської клінічної лікарні

Члени виконкому позитивно оцінили діяльність Луцької міської клінічної лікарні

21.12.12 11:44 0 1480
Сьогодні на засіданні виконавчого комітету головний лікар комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня» Лариса Духневич звітувала про роботу комунального закладу.

Вона повідомила, що у лікарні розгорнуто 18 лікувальних відділень на 700 ліжок, приймальне відділення, відділення інтраскопічної і функціональної діагностики, клінічна, біохімічна та бактеріологічна лабораторії, відділення фізіотерапії. Особливістю лікарні є наявність чотирьох обласних центрів з надання невідкладної медичної допомоги, а саме: опікового центру з відділенням реконструктивно-відновної хірургії; центру кардіоваскулярної патології та тромболізису на базі кардіологічного, неврологічного відділень та відділення реабілітації; обласного відділення інтенсивної терапії екстракорпоральних методів детоксикації, гіпербаричної оксигенації, гострих отруєнь та гемодіалізу; центру шлунково-кишкових кровотеч на базі відділення ургентної хірургії. Таке поєднання є практично унікальним серед медичних закладів України.

Всього в лікарні 1065 працівників. З них 175 лікарів, 461 середніх медичних працівників, 262 молодші медичні сестри, 51 спеціаліст з немедичною освітою та 116 робітників. Лікарі вищої та першої кваліфікаційних категорії складають 86% від загального складу лікарів. В їх числі 1 доктор медичних наук, 9 кандидатів медичних наук, 5 заслужених лікарів України. 80% середніх медичних працівників мають першу і вищу кваліфікаційну категорію.

Щороку понад 20 тисяч хворих лікуються в стаціонарі закладу і ще близько 20 тисяч отримують невідкладну медичну допомогу амбулаторно.

В лікарні широко використовуються для своєчасної діагностики можливості відділення інтроскопічної і функціональної діагностики: ендоскопічні методи, ультразвукова діагностика, електрокардіографія, холтерівське моніторування для виявлення порушень ритму серця, реоенцефалографія, електроенцефалографія, реовазографія, велоергометрія, визначення функції зовнішнього дихання та спірографія, комп'ютерна томографія. З 2006 року в лікарні працює магніторезонансний томограф. В березні 2012 року введено в експлуатацію 16-зрізовий комп’ютерний томограф Toshiba TSX-031A Activion, що дозволить набагато швидше виконувати високоякісні рентгендіагностичні томографічні дослідження з мінімальним променевим навантаженням. В вересні завершено роботи з прибудови нового приміщення для постійного встановлення томографа. Проведено тендер на закупівлю ангіографічного комплексу. Розроблено проектно-кошторисну документацію прибудови приміщення для його встановлення.

В складі лікарні є 2 реанімаційних відділення. Крім того, кардіологічне відділення лікарні – єдине в області, що має 20 інфарктних ліжок і палату інтенсивної терапії на 6 ліжок з цілодобовим лікарським і сестринським постом. В палатах інтенсивної терапії Волинського обласного центру кардіоваскулярної патології та тромболізісу за бюджетні кошти встановлено комп’ютерну систему моніторингу стану пацієнтів з виведенням на єдиний пульт вартістю 190 тис. грн.

За 11 місяців 2012 р. основні планові завдання виконані. Проліковано 20 047 хворих (за 11 місяців 2011 року - 19 227). Виконано план ліжкоднів на 105,8% (за 11 місяців 2011 року – 103,6%).

Всього 30,5% пацієнтів поступають за скеруванням з міських поліклінік, 38,6% направляють після консультації міські позаштатні спеціалісти, 20% доставляються швидкою медичною допомогою, 6,7% пацієнтів госпіталізуються черговим лікарем при самозверненні, ще 4.1% скеровуються з інших медичних закладів (це обласні та спеціалізовані заклади).

За 9 місяців цього року з хворих, які звернулись в лікарню, 53,3% було госпіталізовано за невідкладними показами, 46,7% - в плановому порядку. З госпіталізованих 34,4% - пенсіонери, 1,6% - діти. З хворих працездатного віку 30,7% - непрацюючі.

Амбулаторну допомогу за 9 місяців цього року працівниками приймального відділення надано 3470 хворим (17,3% від усіх, що звернулися). З них 12,2% не мали показів до госпіталізації, 3,8% відмовились від госпіталізації, 1,3% скеровані в спеціалізовані заклади. В травмпункті лікарні допомогу надано 10 127 хворим.

Хірургічна активність склала 66,2% (за 11 місяців 2011 р. 64%), по області 51,4%. Оперовані 6526 хворих, виконано 7331 операція (11 місяців 2011 року – 6024 та 6728, відповідно). Відсоток післяопераційних ускладнень 0,2% (11 місяців 2011 року - 0,1%). Післяопераційна летальність дещо зросла - 0,9% (11 місяців 2011 року – 0,7%). Річний план по донорству виконано на 127,9%.

Розвивається напрямок міжнародного співробітництва. Управлінням лікарні сумісно з керівництвом публічного закладу охорони здоров’я міста Ленчна (Люблінське воєводство, Польща) виграно грант на реалізацію проекту «Транскордонна взаємодія для запобігання і лікування важких випадків опіків на польсько-українському кордоні» програми Транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013. Заходами проекту передбачено закупівлю реанімобіля з оснащенням для транспортування й надання кваліфікованої швидкої медичної допомоги хворим з важкою опіковою травмою силами бригади комбустіологів на догоспітальному етапі. Також заплановано оснащення сучасними ліжками та обладнанням палати інтенсивної терапії на два ліжко-місця. Орієнтовна вартість заходів проекту становить 1,8 млн. грн. В грудні подано заявку на отримання грантової допомоги по проектах людської безпеки програми уряду Японії «Кусаноне».

Члени виконкому позитивно оцінили діяльність медичної установи. Заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич зауважив, що мав можливість детальніше познайомитися з роботою комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня» і був вражений, що за скоромних фінансових умов, такі хороші результати, і це велика заслуга керівника. Подякувала за енергійність, сумлінну працю колективу лікарні і головному лікарю заступник міського голови Лириса Соколовська. Перший заступник міського голови Святослав Кравчук зазначав, лікарня має велике навантаження, бо не створено у місті належної структури надання первинної медичної допомоги, тобто сімейних лікарів, які скеровували б хворих до лікарні тоді, коли в цьому дійсно є необхідність. Він також відзначив прогресивність методів лікування, які тут застосовуються.

Міський голова Микола Романюк акцентував, що важко переоцінити значення цього медичного закладу для лучан. Тут працюють висококваліфіковані кадри, врешті лікарня має сучасне обладнання, тож міська влада і надалі сприятиме роботі медичного закладу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Івано-Франківськ: «Про ...
Наступна новина: Луцьк: У 2013 році буде ...

КОМЕНТАРІ