Про основні параметри місцевих бюджетів Житомирської області на 2013 рік

Про основні параметри місцевих бюджетів Житомирської області на 2013 рік

23.12.12 07:52 0 1575
За інформацією головного фінансового управління облдержадміністрації, обсяг місцевих бюджетів області визначений Міністерством фінансів України на 2013 рік в сумі 6 389,1,9 млн. грн., що на 16 відсотків, або на 882,1 млн. грн., перевищує розрахункові показники бюджету 2012 року.

Дохідна частина місцевих бюджетів на 2013 рік сформована з урахуванням прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2013 рік відповідно до норм Податкового і Бюджетного кодексів України та інших законодавчих актів. При цьому враховано зміни, передбачені Законом України №5428 від 16.10.2012 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», в частині розширення джерел надходжень обласних бюджетів, республіканського, АР Крим та бюджетів мм. Києва і Севастополя за рахунок віднесення до доходів, що не враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, 7 видів плати за ліцензії та плати за державну реєстрацію.

Додатковий ресурс обласного бюджету на виконання власних повноважень за рахунок внесення змін до Бюджетного кодексу становить 18,3 млн. грн.

Обсяг видатків, що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів, зведеного бюджету області на 2013 рік визначено Міністерством фінансів в сумі 3 928,8 млн. грн., що на 368,1 млн. грн., або 10,3 відсотка більше розрахункових показників бюджету на 2012 рік.

При розрахунку прогнозних показників видатків місцевих бюджетів, що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів на 2013 рік, враховано проти базових показників бюджету 2012 року таке.

1. Пропонується підвищити мінімальну заробітну плату і встановити у таких розмірах: з 1 січня – 1147 гривень, з 1 грудня – 1218 гривень на місяць. Середньорічний розмір мінімальної заробітної плати збільшиться проти 2012 року на 5 відсотків.

Розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки пропонується встановити у 2013 році: з 1 січня – 852 гривень, з 1 грудня – 928 гривень на місяць. Середньорічний розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС збільшиться проти 2012 року на 7,3 відсотка.

2. Видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв збільшено в середньому на коефіцієнт 1,062.

3. У видатках на 2012 рік враховані відповідні кошти на реалізацію постанови Кабінету Міністрів України від 23.03.2011 № 373 для встановлення надбавки в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I – II рівнів акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування.

Враховані кошти для виплати допомоги на оздоровлення медичним і фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів (установ) у розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.05.2011 № 524.

Враховано кошти на виплату одноразової адресної грошової допомоги у п’ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати випускникам вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю та уклали на строк не менш як три роки договір про роботу у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, визначених органами управління освітою та випускникам вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами і спеціальностями медичного та фармацевтичного профілю та уклали на строк не менш як три роки договір про роботу в закладах охорони здоров’я, що розташовані в сільській місцевості та селищах міського типу, а також про роботу в інших закладах охорони здоров’я на посадах лікарів загальної практики (сімейних лікарів), дільничних лікарів-педіатрів і лікарів-терапевтів. Для області передбачено 2,9 млн. грн.

У 2013 році передбачені кошти на продовження забезпечення заходів, спрямованих на вирішення ряду питань соціального характеру, визначених законодавством у сфері культури, зокрема:

виплати працівникам бібліотек надбавки за особливі умови роботи у розмірі 50% посадового окладу, допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі посадового окладу та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань у розмірі до одного посадового окладу;

виплати працівникам музеїв при наданні щорічної відпустки допомоги на оздоровлення у розмірі одного посадового окладу;

виплати працівникам клубних закладів допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі одного посадового окладу та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань у розмірі до одного посадового окладу.

Крім того, на реалізацію частини 3 статті 29 Закону України \"Про культуру\" враховано відповідні кошти на виплату працівникам у сфері культури, які працюють у державних і комунальних закладах культури, допомоги для оздоровлення під час надання щорічної відпустки у розмірі посадового окладу, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та доплати за вислугу років.

4. 4,3 млн. грн. передбачено для розвитку дошкільної освіти та 34,1 млн. грн. – на позашкільну освіту.

5. Для врахування норм Закону України від 05.07.2012 № 5081-VI \"Про екстрену медичну допомогу\" щодо здійснення передачі видатків на функціонування станцій швидкої медичної допомоги та невідкладної допомоги з бюджетів міст обласного значення та районних бюджетів до обласного бюджету передані видатки в сумі 70,7 млн. грн.

У складі видатків на охорону здоров’я на наступний рік враховано цільові видатки для забезпечення хворих на цукровий та нецукровий діабет в обсязі 15,8 млн. грн.

При визначенні видатків на утримання підопічних в будинках-інтернатах для дітей – інвалідів збільшено фінансовий норматив бюджетної забезпеченості у порівнянні до 2012 року в 1,6 рази.

У загальному обсязі видатків на соціальні програми і заходи з питань сім’ї, жінок, молоді та дітей передбачені асигнування на оздоровлення та відпочинок пільгових категорій дітей в сумі 3,2 млн. грн. або на 61,3% більше показників 2012 року.

Ріст субвенцій на програми соціального захисту проти поточного року становить 338,3 млн. грн. або 26,7 %, у тому числі передбачено:

Як і в 2012 році, у проекті Закону України \"Про Державний бюджет України на 2013 рік\" з державного бюджету місцевим бюджетам передбачено субвенція на:

соціально-економічний розвиток – 158,0 млн. грн.;

виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім\'ях за принципом \"гроші ходять за дитиною\" – 22,9 млн. грн.;

придбання витратних матеріалів для закладів охорони здоров’я та лікарських засобів для інгаляційної анестезії – 5,6 млн. грн.;

придбання медикаментів та виробів медичного призначення для забезпечення швидкої медичної допомоги – 9,0 млн. грн.;

часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою – 5,1 млн. грн.;

будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах – 60,7 млн. гривень.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тепло отримують усі ...
Наступна новина: Львів: Для дітей з ...

КОМЕНТАРІ