Івано-Франківщина: Будьте пильні! До новорічних свят квартирні злодії активізуються

Івано-Франківщина: Будьте пильні! До новорічних свят квартирні злодії активізуються

23.12.12 10:36 0 1310
Аналіз стану скоєння квартирних крадіжок свідчить, що під час святкування новорічних та різдвяних свят їх кількість різко збільшується. Громадяни звертаються в органи внутрішніх справ з відповідними заявами переважно на 3 – 5 день після їх скоєння, через що ймовірність розкриття таких злочинів зменшується.

Незважаючи на зниження кількості квартирних крадіжок у населених пунктах Івано-Франківської області, їх питома вага серед крадіжок державної та приватної власності є досить високою. Значного поширення набуває вчинення квартирних крадіжок з використанням технічних засобів, розподілом ролей між учасниками, тощо.

Як правило, такі злочини скоюють у містах, особливо в нових житлових масивах та в будинках-новобудовах. Це пояснюється незнанням новоселами своїх сусідів, відсутністю телефонного зв’язку, тимчасовою віддаленістю нарядів міліції, недостатнім технічним оснащенням квартир (стандартні замки, відсутність охоронної сигналізації, дверних вічок для огляду тощо).

Більшість крадіжок стаються в денний час з 10 до 13 години, коли мешканці знаходяться на роботі, в школі, а домогосподарки ‐ на ринках або в магазинах.

Аналогічна активність «квартирників» спостерігається у літні місяці, що пов’язано з виїздом частини власників квартир на відпочинок. У сільській місцевості зростання викрадень з помешкань спостерігається наприкінці літа і на початку осені, коли більшість жителів зайняті збиранням урожаю.

Міліціянти кажуть, у святковий період працюватимуть у посиленому режимі несення служби, а також забезпечуватимуть охорону громадського порядку. Особливу увагу прикарпатські правоохоронці приділятимуть місцям проведення масових заходів.

Про те, як максимально захистити своє помешкання та що робити, коли повернувшись додому ви виявили зламаними або відчиненими вхідні двері, читайте в розділі «Міліція радить»

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2012 на Тернопільщині ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ