Житомирщина: Про демографічну ситуацію в області, проблеми використання праці неповнолітніх та стан колективних договорів на підприємствах говорили на засіданні тристоронньої ради

Житомирщина: Про демографічну ситуацію в області, проблеми використання праці неповнолітніх та стан колективних договорів на підприємствах говорили на засіданні тристоронньої ради

23.12.12 12:35 0 1302
21 грудня відбулося засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради під головуванням голови територіальної тристоронньої соціально-економічної ради, заступника голови обласної державної адміністрації Ярослава Долгих. Участь у засіданні взяли члени тристоронньої ради, заступники голів райдержадміністрацій і міських голів, керівники обласних організацій та засоби масової інформації.

На засіданні тристоронньої ради розглядали такі питання: про демографічну ситуацію в області, про проблеми використання праці неповнолітніх, про стан укладення і виконання колективних договорів на підприємствах, в установах і організаціях області. А також було затверджено план роботи територіальної тристоронньої соціально-економічної ради на 2013 рік.

В області досить тривожна ситуація із природним приростом населення та рівнем смертності, хоча народжуваність у порівнянні із 2011 роком зросла. Тому профільні управління та організації області і надалі аналізуватимуть показники народжуваності та смертності, міграційні процеси з метою вжиття конкретних заходів щодо забезпечення сталого розвитку районів та міст і належного рівня життя населення області.

Говорили на засіданні тристоронньої ради і про проблеми використання праці неповнолітніх. У наступному році служба у справах дітей облдержадміністрації спільно з територіальною державною інспекцією праці в області посилить контроль за дотриманням трудового законодавства при використанні праці неповнолітніх та налагодить тісну співпрацю з іншими зацікавленими структурами та контролюючими органами у сфері обміну інформацією щодо виявлення випадків застосування праці дітей.

Було вирішено, що голови райдержадміністрацій та міські голови повинні вжити заходів щодо максимального охоплення суб’єктів господарювання колективними договорами для захисту трудових прав жителів області. Адже колективний договір – це єдиний соціально-економічний інструмент захисту трудових прав людей.

Запропонований план роботи територіальної тристоронньої соціально-економічної ради на 2013 рік було затверджено одноголосно.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: На ...

КОМЕНТАРІ