Хмельниччина:  Сесія обласної ради прийняла базовий проект обласного бюджету на 2013 рік

Хмельниччина: Сесія обласної ради прийняла базовий проект обласного бюджету на 2013 рік

23.12.12 14:00 0 1283
У роботі сесії взяли участь 84 депутати обласної ради. До переліку питань порядку денного, який налічував 48 пунктів, за пропозиціями постійних комісій внесено проекти ще трьох. Зокрема, підтримано і пропозицію Василя Ядухи щодо включення питання щодо надання згоди на передачу частини приміщення Будинку освіти, що в місті Хмельницький, у державну власність Державній судовій адміністрації України для розміщення апеляційного суду Хмельницької області. Ключове питання сесії – обласний бюджет на 2013 рік. Із доповіддю виступив начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій Пенюшкевич. Він повідомив, що загальний обсяг доходів обласного бюджету 2013 року сягає 2,9 млрд. грн, це на 600 мільйонів більше, ніж минулого року. «Сьогодні приймається базовий проект бюджету, а всі видатки на райони, міста та по кожній галузі будуть визначатися в березні місяці при розгляді Програми соціально-економічного розвитку Хмельниччини. Цей проект бюджету абсолютно збалансований за дохідною і видатковою частиною, але однозначно можу заявити, що бюджет дуже напружений», - прокоментував проект бюджету Василь Ядуха.

Голова облдержадміністрації зупинився на головних чинниках, які вплинуть на виконання дохідної частини бюджету. Особливу увагу необхідно звернути на збільшення заробітної плати в першу чергу в недержавній сфері, погашення її заборгованості. Поряд з цим вживати невідкладних заходів із детінізації економіки. Податковій службі та іншим правоохоронним органам, на переконання голови адміністрації, необхідно відповідальніше ставитися до виконання своїх обов’язків. Важливим питанням залишається перереєстрація підприємств. «Міста, райони, села, де надавали структурам дозволи, виділяли землі, не поцікавилися куди вони сплачуватимуть податки. В результаті, тільки у Хмельницькому підприємств, які тут працюють, а сплачують податки в інші області, нараховується 500. У Кам’янці-Подільському 230 таких підприємств, які працюють проти Хмельницької області», - підкреслив Василь Ядуха. Також зауважив, що бюджетні кошти мають залишатися в області, тобто товари і матеріали бюджетні заклади мають по максимуму купувати у місцевих товаровиробників за прийнятними цінами. На сьогодні зафіксовані факти нераціонального використання коштів - різниця в ціні на однакові продукти харчування, які закуповували два подібних заклади у сусідніх селах складала від 5% до 50%. Чільне місце серед усіх чинників займає здешевлення вартості енергоносіїв через впровадження енергозберігаючих технологій.

Очільник краю звернувся до присутніх із закликом спільно працювати над наповненням бюджету, не на словах, а конкретними справами вболівати за розвиток рідного краю. Після нетривалого обговорення народні обранці більшістю голосів прийняли головний фінансовий документ краю на 2013 рік.

При розгляді питання про депутатські запити Василь Ядуха запропонував підтримати запит Олега Хавронюка про передачу військових містечок у власність територіальних громад. Більшість депутатів проголосували «за» запропоновані пропозиції.

Враховуючи актуальність питання депутати заслухали звіт начальника територіального Управління МНС України в області Анатолія Манільчука, начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Петра Махнюка та директора ДП «Хмельницький облавтодор» Петра Гнидюка щодо ліквідації наслідків зимової стихії. Голова облдержадміністрації вніс пропозицію Анатолію Манільчуку спільно з військовим комісаром області вивчити і відпрацювати питання оновлення техніки і передачі її з системи оборони на баланс територіального управління.

Обласні обранці рішенням сесії внесли зміни до обласного бюджету на поточний рік, підтримали шість нових програм – поводження з твердими побутовими відходами у Хмельницькій області на 2013-2015 роки, забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки, сприяння розвитку громадянського суспільства на 2013-2017 роки, протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки, розвитку водного господарства Хмельницької області на період до 2021 року та розвитку рибного господарства Хмельницької області на 2013-2017 роки.

Рішенням ради затверджено списки присяжних Полонського й Старокостянтинівського районних, Хмельницького міськрайонного і Нетішинського міського судів, взято до відома звіт про виконання плану роботи обласної ради за ІІ півріччя 2012 року та схвалено план роботи обласної ради на І півріччя 2013 року.

В цілому чотирнадцятою сесією обласної ради шостого скликання розглянуто майже п’ять десятків питань, по кожному із них прийнято відповідні рішення.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ