Комітет з економічних реформ розглянув шляхи реформування сільського господарства на Хмельниччині

Комітет з економічних реформ розглянув шляхи реформування сільського господарства на Хмельниччині

23.12.12 14:29 0 1191
Питання стану та перспектив реформування сільського господарства Хмельницької області розглянуто сьогодні на засіданні регіонального комітету з економічних реформ, яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Гураль.

Відкриваючи засідання, Леонід Андрійович акцентував увагу на тому, що Хмельницька область є одним з кращих сільськогосподарських регіонів держави і увага влади, в першу чергу голови облдержадміністрації Василя Ядухи, націлена на ефективне проведення реформ та досягнення продуктивних прагматичних результатів розвитку сільськогосподарського сектору.

«Вже три роки поспіль наш регіон займає лідируючі позиції в розвитку агропромислового комплексу, а за урожайністю ранніх зернових – утримує першість. Загальне виробництво продукції сільського господарства за 11 місяців поточного року збільшилося проти січня-листопада 2011 року на 10,4%, при 4,8% в Україні. За цим показником область посіла 2 місце серед регіонів України.» - зауважив Леонід Андрійович.

Головуючий також відмітив, що сьогодні надзвичайно важливо раціонально використовувати сільськогосподарські угіддя, збільшувати посівні площі та врожайність основних культур. Особлива увага приділяється і розвитку тваринництва. Для подальшого нарощування виробництва продукції тваринництва продовжується будівництво, реконструкція та модернізація тваринницьких комплексів і ферм, впроваджуються сучасні інноваційні технології годівлі та утримання тварин. «Все зроблене і заплановане сприятиме зростанню поголів’я, збільшенню виробництва тваринницької продукції та створить нові робочі місця для селян, стане вагомим кроком у досягненні стратегічних цілей розвитку краю. Адже саме розвиток сільських територій та територій навколо міст є однією з чотирьох наших стратегічних цілей розвитку Хмельниччини.» - наголосив заступник голови ОДА.

Про перспективи реформування сільського господарства та галузей переробної і харчової промисловості області присутніх поінформував начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Стрілецький.

Зокрема, Олег Володимирович розповів, що у 2013 році очікується збільшення загальної посівної площі всіх сільськогосподарських культур на 11 тис га і доведення її до 1 млн. 120 тис. га. Виробництво зерна буде доведено до 3 млн. тонн. У молочному та м’ясному скотарстві прогнозується ввести у виробничу дію 7 об’єктів на 6800 худобомісць. Також, очікується ввести в дію 7 репродуктивних ферм з утриманням 7000 голів свиноматок та 3 комплекси з відгодівлі на 12 тис. голів, що сприятиме збільшенню поголів’я тварин, виробництву тваринницької продукції та створенню нових робочих місць на селі. Також важливим завданням на сьогодні для харчової та переробної промисловості області є підвищення конкурентоспроможності продукції та забезпечення її відповідності міжнародним стандартам якості та безпеки.

За результатами обговорення прийнято протокольне рішення щодо консолідації зусиль влади та громадськості з метою ефективного функціонування галузі сільського господарства в області. Цей захід став дієвим кроком у реалізації реформ в області.

М.Мисик

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Тернопільщина: Інформує ...

КОМЕНТАРІ