Розробка туристичного маршруту «Мистецька палітра Прикарпаття»

Розробка туристичного маршруту «Мистецька палітра Прикарпаття»

23.12.12 15:13 0 1170
20 грудня 2012 року відбулася поїздка робочої групи проекту «Мистецька палітра Прикарпаття» в Косівський район. На даному етапі реалізації проекту проводиться збір інформації та фотоматеріалів про діяльність майстрів народного мистецтва, що згодом буде розміщено у Інтернеті, а також опубліковано у буклеті і каталозі майстрів «Мистецька палітра Прикарпаття».

Члени робочої групи відвідали майстринь з ткацтва та ліжникарства у селах Пістинь, Яворів та Шешори. Жінки зацікавлені у розвитку власної справи, саме тому брали участь у семінарі-тренінгу, що вже проводився у рамках цього проекту в листопаді ц.р., та готові працювати з туристичними групами, проводити майстер-класи для туристів, окремі з них також мають можливість надавати послуги з проживання. Ці майстрині будуть включені в маршрут «Мистецька палітра Прикарпаття», особливою родзинкою якого є село Яворів, що славиться як центр ліжникарства.

Наступна робоча поїздка запланована на 28 грудня 2012 року до Коломийського району.

Додатково про проект:

Проект «Мистецька палітра Прикарпаття» впроваджується з червня 2012 року по березень 2013 року Регіональним туристично-інформаційним центром за підтримки Посольства Фінляндії в Україні та облдержадміністрації.

Основною його метою є інтеграція культури і народного мистецтва області у існуючий туристичний продукт регіону. Завдання проекту полягають у створенні умов для збереження та популяризації народних ремесел Прикарпаття; покращенні можливостей самозайнятості сільського населення та їх залучення для обслуговування туристів; налагодженні співпраці із туристичними фірмами; подальший розвиток туризму в області.

Завдяки цій ініціативі передбачається сформувати коло жінок-народних майстринь з гірських та сільських районів Івано-Франківщини, які отримають знання з питань гостинності та обслуговування туристів у рамках двох одноденних семінарів-тренінгів. Перші учасниці будуть об’єднані у туристичний маршрут та мережу «Мистецька палітра Прикарпаття», інформація про яку буде розміщена у Інтернеті, а також опублікована у буклеті і каталозі майстрів «Мистецька палітра Прикарпаття», що будуть поширені серед представників туристичного бізнесу, в т.ч. під час круглого столу.

Партнери проекту: Івано-Франківська обласна державна адміністрація: управління зовнішніх економічних зв’язків і туризму та управління культури, національностей та релігій; Навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття; Інститут туризму Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника; обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України; ІФОО Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.

З приводу співпраці запрошуємо звертатися в РТІЦ: вул. Галицька, 4А, м. Івано-Франківськ, 76000, тел./факс +380 342 502474, e-mail: rtic.if.ua@gmail.com, www.rtic.if.ua

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: Стан ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ