У Житомирі бійці Державної служби охорони затримали крадія телефонних кабелів

У Житомирі бійці Державної служби охорони затримали крадія телефонних кабелів

23.12.12 21:19 0 1266
Упродовж декади грудня відразу низка крадіжок телефонних кабелів сталася в обласному центрі. Нічного «полювальника» за кольоровим металом затримали уже за кілька днів потому міліціонери Управління Державної служби охорони при УМВС України в Житомирській області безпосередньо після вчинення ним чергового демонтажу дротів.

Близько 4 ранку в оператора підприємства «Укртелеком» спрацювало сигнальне сповіщення про пошкодження телефонного кабелю. Такі повідомлення відразу після надходження передаються до міліції. Відтак разом із зв’язківцями за визначеною адресою виїздять і правоохоронці. Уже на місці події з’ясувалось, що причиною пошкодження є штучне перерублення дроту - із підвального приміщення багатоповерхівки було демонтованого майже 30 метрів кабелю телефонного зв’язку.

Оглянувши місце події, міліціонери відразу звернули увагу на свіжі сліди на снігу, що розпочиналися на виході з підвального приміщення будинку й спрямовувались на одну з вулиць. У цьому ж напрямку пішли й бійці, викликавши на підмогу ще одну групу затримання УДСО. Обстежуючи довколишні двори, правоохоронці достатньо далеко віддалились від місця події, однак недарма. По щойно впавшому снігу добре були помітні уже знайомі сліди, що вели у приватний сектор, а незабаром побачили бійці й того, кому вони належали.

Чоловік тягнув санчата, навантажені змотаним телефонним кабелем. Згодом з’ясувалось, що він має при собі ще й відповідні інструменти – кусачки, сокиру, викрутки, ключі для відкривання підвалу, ножиці та інше, що, певно, використовував для демонтажу дротів.

Уже у відділку міліції, куди його доставили після прибуття слідчо-оперативної групи для з’ясування усіх обставин, він розповів, що таким чином підзаробляв. Дроти демонтував, обпалював, а потім кольоровий метал здавав у пункти прийому металобрухту. Про шкоду від своїх дій для інших людей 30-річний чоловік не задумувався. До речі, проживає він у тому ж районі міста, де й «полював» по ночах.

Сьогодні встановлено близько десятка крадіжок кабелю, до яких причетний затриманий. У всіх випадках розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням та що завдала великої шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України. Відповідальність за такий підзаробіток – позбавлення волі на термін від трьох до шести років.

Загалом же, повідомив заступник начальника УДСО УМВС України в Житомирській області Ігор Товкач, групи затримання підрозділу упродовж року здійснили понад 750 виїздів за викликами, які надходять по лінії «102», та затримали на місцях подій майже 300 правопорушників. Безпосередньо міліціонерами охоронцями розкрито більше 200 злочинів.

Алла Ващенко,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі затримали ...
Наступна новина: Прикордонники нагадують про ...

КОМЕНТАРІ