Житомирщина: Стабільне зростання показників у темпах роботи усіх сфер діяльності області пов'язане з енергетикою

Житомирщина: Стабільне зростання показників у темпах роботи усіх сфер діяльності області пов'язане з енергетикою

24.12.12 07:40 0 1342
На цьому акцентував перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко 21 грудня під час урочистостей до Дня енергетика. «За всіма показниками Житомирщина успішно завершує фінансово-господарський рік. Так, на сьогодні зафіксований стабільне зростання у темпах роботи промисловості, сільського господарства. Вчора під час сесії обласної ради ми прийняли обласний бюджет на 2013-й рік, за яким прогнозується зростання показників на 26 %. Всі сфери діяльності у нашій державі пов’язані з роботою енергетики», – зазначив посадовець.

Заступник очільника області наголосив і на результатах роботи енергетиків області у подоланні наслідків надзвичайної ситуації. «За 10 днів на Житомирщині випала двомісячна норма снігових опадів. У деяких районах, передусім Малинському, Радомишльському та Коростишівському, товщина снігового покриву перевищувала 1 метр. При цьому всі електрифіковані населені пункти знаходяться переважно на суміжних із лісовою зоною територіях. Електричні мережі проходили повз лісові насадження, що за накопичення снігу призвело до пошкодження опори та обривів дротів електричних мереж, – одночасно було знеструмлено 380 сіл. Але завдяки роботі керівників районних РЕМів із ситуацієї вдалося впоратися порівняно швидко. Так, наразі знеструмленими залишилося лише два села у Малинському районі. Прем’єр-міністр України Микола Азаров відзначив належний рівень подолання на Житомирщині наслідків надзвичайних ситуацій: енергопостачальні служби області зуміли впоратися власними силами, не залучаючи бригади з інших регіонів», – повідомив Микола Олещенко. Крім того, за його словами, цьогоріч вперше за останніх 20 років, за дорученням Президента України Віктора Януковича і завдяки відповідним діям Кабінету Міністрів України, в області вдалося закрити 131 млн. грн. заборгованості за спожиту електроенергію по Житомирському водоканалу. Більше того, на всіх комунальних підприємствах Житомирщини абсолютно ліквідовано такий борг, який ще три роки тому становив близько 245 млн. грн.

За багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток енергетичної галузі області, високий професіоналізм і з нагоди Дня енергетика Микола Олещенко нагородив почесними грамотами облдержадміністрації та грошовими преміями провідного інженера служби електричних мереж ПАТ «ЕК Житомиробленерго» Василя Гайдака та контролера енергонагляду Радомишльської РЕМ Любов Мельниченко, а також грамотою обласної ради та цінним подарунком начальника відділу з приєднань і перспективного розвитку ПАТ «ЕК Житомиробленерго» Ганну Ананьєву.

Відзнаки Міністерства енергетики та вугільної промисловості України – нагрудних знаків «Почесний енергетик України», удостоїлися головний фахівець Брусилівської РЕМ Віктор Кушмар, заступник голови профспілкової організації Василь Шевчук. Грамотами Міністерства енергетики та вугільної промисловості України були відзначені електромонтер Володимир Сідоров, водій газотранспортних засобів Петро Левков, майстер Любарської РЕМ Володимир Скрипченко, директор Володарськ-Волинського РЕМ Іван Шевчук, головний інженер Житомирського РЕМ Олександр Малиновський, електромонтер Червоноармійського РЕМ Микола Гребенюк, заступник директора Житомирського РЕМ з питань охорони праці Валерій Жовтухін, старший майстер Житомирського РЕМ Чебетарьов Артем, електромонтер Житомирського РЕМ Валерій Мельник, електромонтер Житомирського РЕМ Володимир Нікольський, інженер Житомирського РЕМ Олег Такінас, а подяки від Міністерства отримали електромонтер Микола Дзюбан та тракторист Юріївського РЕМ Михайло Черно.

Проте енергетики області не лише відповідально виконують професійні обов’язки, підтвердженням чому є зокрема і відкриття у вересні цього року сервісного центру ПАТ «ЕК „Житомиробленерго“», а також уміють гарно організувати власне дозвілля. З 11 по 16 грудня у Дніпропетровську відбувся 12-й турнір із міні-футболу серед 15 команд енергопостачальних компаній України. Цьогоріч команда «Енергія» ПАТ «ЕК „Житомиробленерго“» стала срібним призером змагань, яку під час урочистостей до Дня енергетика також нагородили почесною грамотою.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині вчасно ...

КОМЕНТАРІ