У Житомирі розпочато масштабну програму покращання громадської безпеки

У Житомирі розпочато масштабну програму покращання громадської безпеки

24.12.12 11:23 0 1051
У Житомирі працівники міліції разом з мерією міста розпочали роботу над реалізацією проекту «Безпечне місто». Зокрема передбачено встановлення у громадських місцях обласного центру камер відеоспостереження, належне освітлення вуличок та провулків, а також покращання матеріально-технічного стану та обладнання дільничних пунктів міліції.

Робоча зустріч керівника УМВС України в Житомирській області Анатолія Лазарева та мера міста Володимира Дебоя розпочалася на території Богунського РВ м. Житомира та продовжилась у дільничних пунктах міліції обласного центру.

Загалом на території міста функціонує 17 таких осередків, які перебувають на балансі комунальної власності Житомирської міської ради і куди щодень звертаються житомиряни зі своїми заявами. Візуальний огляд вказаних приміщень засвідчив нагальну проблему покращання матеріально-технічного стану та оснащення як оргтехнікою, так і просто телефонним зв’язком.

- Громадська безпека – це наша спільна справа, - відзначив очільник обласного Управління Анатолій Лазарев. – А ефективна робота правоохоронних органів у цьому напрямі можлива лише за умови налагодженої взаємодії як з органами місцевого самоврядування, так і з громадою міста.

У нас є позитивний досвід окремих районних центрів, де така співпраця має практичний результат. Зокрема, у містах Бердичеві, Коростені та Новограді-Волинському у рамках проекту «Безпечне місто» встановлено близько десятка камер відеоспостереження у громадських місцях, які виконують і профілактичну мету, і допомагають відтворити ситуацію у разі вчинення протиправних дій.

Наразі керівництвом УМВС України в Житомирській області також вивчається можливість покращення освітлення вулиць та прибудинкових територій окремих районів міста.

Відтак, у ході зустрічі було визначено спільні заходи по запровадженню та реалізації проекту «Безпечне місто» безпосередньо в обласному центрі, що, без сумніву, сприятиме поліпшенню громадської безпеки та правопорядку, а, отже, спокою жителів міста. На часі конкретні дії.

Алла Ващенко,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Дніпропетровщині ...
Наступна новина: Затримали рівнянина, який ...

КОМЕНТАРІ