Житомирщині не вистачає лікарів

Житомирщині не вистачає лікарів

25.12.12 07:52 0 1276
На Житомирщині проживає близько 1 мільйона 300 тисяч жителів. Сьогодні спостерігається позитивна тенденція зі збільшенням народжуваності та зменшенням смертності в області. Так приріст населення зріс, хоча його показник є від’ємним. У 2012 році цей показник становив -3,2, а у минулому році був -4,1. Ці дані дають підстави говорити про покращення демографічної ситуації в області.

Та все ж тривожною є ситуація зі здоров’ям населення області. На першому місці серед захворювань в Житомирській області знаходяться хвороби органів дихання, травми, отруєння. На другому місці – хвороби сечостатевої системи. Летальні випадки найчастіше бувають через хвороби систем кровообігу, злоякісні новоутворення. Тривожною є ситуація зі смертністю дітей віком до одного року життя. На щастя, за останні два роки не було жодного випадку із загибеллю матері під час або після пологів.

В області спостерігається значний дефіцит лікарів. На сьогодні в області працює 4 532 тисячі лікарів, не вистачає приблизно 1200. В середньому тридцять п’ять лікарів обслуговують 10 тисяч осіб. В минулому році на Житомирщині працюючих пенсіонерів в медицині було 25%, в 2012 році – 28%. Нашій області потрібні молоді кваліфіковані кадри в галузь медицини.

Заступник начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Кобилінський виступив із такими даними на засіданні територіальної соціально-економічної ради від 21 грудня 2012 року.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку, щоб вивезти ...

КОМЕНТАРІ