Житомирщина: У 2012 році до обласного центру зайнятості звернулося 570 неповнолітніх

Житомирщина: У 2012 році до обласного центру зайнятості звернулося 570 неповнолітніх

25.12.12 08:34 0 1236
На засіданні територіальної тристоронньої соціально-економічної ради серед багатьох питань було також вирішено сприяти обласному центру зайнятості у працевлаштуванні молоді у віці до 18 років, яка звертається за допомогою у пошуку роботи.

Директор обласного центру зайнятості Ігор Іщенко розповів, що не всі неповнолітні, які звертаються до центру зайнятості, погоджуються влаштуватися на запропоновану їм роботу. Так за 2012 рік до обласного центру зайнятості звернулося 570 неповнолітніх осіб, лише 65 з них працевлаштовано. Молодим людям віком до 18 років працівники центру зайнятості часто пропонують брати участь у громадських оплачуваних роботах, адже профтехнічної освіти переважна більшість з них не має. Але не всі погоджуються на таку пропозицію і тому їх знімають з обліку у центрі зайнятості. Часто виникають суперечливі питання з оплатою виробничої практики учням на підприємствах. Раніше оплата праці неповнолітніх під час проходження практики була по такій схемі: 50% заробітної плати сплачували дитині, а 50% перераховували на навчальний заклад, в якому вона навчається, на оновлення матеріально-технічної бази. Сьогодні ж оплата праці на практиці неповнолітнім не є обов’язковою.

Щоб сприяти працевлаштуванню неповнолітніх на засіданні було також вирішено обласному центру зайнятості визначити пріоритетним напрямом в організації професійного навчання підготовку безробітних з числа неповнолітніх під конкретні замовлення роботодавців з обов’язковим працевлаштуванням після навчання та рекомендувати головам райдержадміністрацій, міським головам вивчити у 2013 році питання щодо використання праці неповнолітніх суб’єктами господарювання та приватними фізичними особами-підприємцями, результати яких розглянути на засіданні тристоронньої соціально-економічної ради.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: 17 грудня ...
Наступна новина: Рівненщина: Покрівля ...

КОМЕНТАРІ