Вифлеємський Вогонь Миру на Тернопільщині

Вифлеємський Вогонь Миру на Тернопільщині

25.12.12 10:54 0 1447
Вифлеємський Вогонь Миру передали тернопільські пластуни голові обласної державної адміністрації Валентину Хоптяну.

Як розповіли представники «Пласту», скаути з різних країн світу розповсюджують щороку напередодні Різдва вогонь з Вифлеєму як символ миру, добра та Різдвяного настрою. Пласт – Національна скаутська організація України вже п'ятнадцятий рік поспіль бере участь в цій міжнародній естафеті.

Молодь, вручаючи керівництву області запалену лампадку, розповіла, що світло тепла, злагоди і сподівання мандрує із Заходу на Схід, долаючи кордони і єднаючи всіх християн в часі Різдва Христового: «3 місця народження Ісуса Христа Сина Божого передаємо Вифлеємський вогонь миру, любові, добра і справедливості».

«Щиро вдячний пластунам за те, вони підтримують гарну європейську традицію передачі вогнику з місця народження Спасителя. Нехай він зігріє душі усіх наших краян нагадуючи про те, що незабаром ми зустрічатимемо Різдво Христове - свято добра і милосердя», - с казав Валентин Хоптян.

Голова обласної державної адміністрації пообіцяв, що цей вогник представники влади передадуть у райони області, щоб якомога більше людей могли його отримати та запалити у своїх домівках.

Довідково: Акцію передачі Вифлеємського Вогню Миру започаткувала 1986 року австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Починаючи з цього року австрійці щороку їдуть у Вифлеєм, в місце народження Христа, щоб запалити там Вогонь, який звідти у спеціальній лампадці транспортується до Австрії.

Акція з самого початку задумувалася як добродійна – для підтримки бідних, дітей-сиріт і всіх тих, хто потребує допомоги і уваги в передріздвяний час.

Саме скаути, а в Україні – пластуни стали допоміжною силою у розповсюджені Вогню. Вони підтримали дану акцію і саме завдяки ним Вогонь потрапляє з рук в руки, долаючи всі кордони. Щороку в середині грудня в одній з церков Відня відбувається урочиста передача Вогню представникам скаутських делегацій з усього світу. Звідти Вогонь потрапляє в різні куточки світу і розповсюджується країнами.

Вперше Вогонь потрапив в Україну в 1992 році. З 1998 року розповсюдження Вогню перебрали на себе пластуни. З цього часу акція безперервно діє і розвивається з кожним роком.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У суботу, 29 грудня, ...
Наступна новина: Чернігівщина: Голова ...

КОМЕНТАРІ