Відбулася прес-конференція «Луцьк інтеркультурний. Стратегія і перспективи»

Відбулася прес-конференція «Луцьк інтеркультурний. Стратегія і перспективи»

25.12.12 12:57 0 1481
У конференційній залі Палацу культури міста Луцька відбулася прес-конференція «Луцьк інтеркультурний. Стратегія і перспективи» за участі міського голови Миколи Романюка, директора Центру розвитку «Демократія через культуру», експерта Ради Європи з питань культурної політики Олександра Буценка, координатора проекту «Інтеркультурні міста» Саулє Ільїних, начальника управління культури Тетяни Гнатів. Вони обговорили питання участі міста Луцька в реалізації програми «Інтеркультурні міста», яка є складовою спільної стратегічної ініціативи Ради Європи та України на 2011-2014 роки.

Міський голова Микола Романюк подякував Олександру Буценку та Саулє Ільїних за те, що черговий раз прибули до Луцька, за допомогу, яку постійно надають міській раді. Він акцентував на тому, що це співпраця не лише в галузі культури, а вона охоплює увесь спектр життя територіальної громади. Саме завдяки програмі «Інтеркультурні міста» про Луцьк почали частіше говорити у Раді Європи. «Налагодженню партнерських зв’язків між місцевими громадами Луцька та країн Європи сприяла участь у семінарі-зустрічі європейських мерів, політиків, що відбулася у місті Копенгагені. Було досягнуто домовленості про підписання Угоди про партнерство в галузі культури, бізнесу між Луцьком та містами Сан-Себастьян (Іспанія) і Тілборг (Голландія) під час семінару у місті Сан-Себастьян», – зазначав міський голова.

Директор Центру розвитку «Демократія через культуру», експерт Ради Європи з питань культурної політики Олександр Буценко розповів, що від початку реалізації програми до неї приєдналося на європейському рівні 21 місто, ще 25 міст стали асоціативними членами цієї мережі. Серед одинадцяти українських міст Луцьк, які приєдналися до програми, Луцьк – одне із найактивніших. Саме завдяки численним заходам, воно стало помітнішим на культурній мапі Європи та України. У червні 2012 року тут відбувся перший Форум інтеркультурних міст за участю представників Ради Європи та інтеркультурних платформ європейських країн. У вересні 2012 року у Луцьку відбувся Міжнародний форум Поетів і перекладачів. Він підтвердив важливість Луцька, як своєрідного порту культур, а тому наступного року буде проведений ще в ширшому форматі. Крім того представники місцевого самоврядування беруть участь у семінарах та навчальних заходах. Він вручив Сертифікат начальнику управління культури Тетяні Гнатів за участь у міжнародних семінарах, які проводила Рада Європи спільно з Міністерством культури України та Центром розвитку «Демократія через культуру». Позитивно оцінила роль Луцька у міжнародних програмах координатор проекту «Інтеркультурні міста» Саулє Ільїних

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцький міський голова ...
Наступна новина: Поїзд ...

КОМЕНТАРІ