На Житомирщині затримали

На Житомирщині затримали "брригаду" грабіжників, які "чистили" Новоград-Волинський

25.12.12 08:06 0 1250
Упродовж двох годин до Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області надійшло відразу три тривожних повідомлення про вчинення протиправних дій на території райцентру. Невідомі пізнього вечора пограбували двох жінок та чоловіка, які самотньо поверталися додому. Потерпілі відразу зателефонували до міліції. Завдяки цьому правоохоронці змогли оперативно затримати трьох парубків, причетних до вказаних подій.

Перше повідомлення надійшло до відділу міліції близько 23.00. Чоловік по телефону «102» розповів, що на одній з вулиць райцентру його безбоязно пограбували. За словами заявника, до нього спочатку підійшов хлопець і попросив цигарку. Допоки він з ним розмовляв, інший парубок несподівано підбіг і вирвав з рук мобільний телефон. Потому обидва стрімголов накивали п’ятами.

Як з’ясувалося, неподалік знаходився третій спільник, який спостерігав, аби ніхто із сторонніх не втрутився у ситуацію та не зашкодив здійсненню грабежу.

Інформацію про подію було негайно передано усім патрульним нарядам, що працювали в місті. Менше ніж за годину до міліції зателефонувала іще одна жителька райцентру. Жінка розповіла, що декілька хвилин тому, коли вона поверталася додому, невідомий хлопець раптово штовхнув її в спину. Від несподіванки потерпіла впала на землю. У цей час двоє молодиків зняли з неї шапку та вирвали з рук сумку, в якій знаходились мобільний телефон, 200 гривень та особисті речі.

Допоки потерпілі описували своїх кривдників, складаючи їх портрети, до відділку надійшло ще одне повідомлення. Цього разу постраждала також жінка, яка поверталася додому разом із чоловіком. Але грабіжники діяли настільки швидко та зухвало, що відреагувати на їх дії подружжя не встигли. Один з молодиків несподівано штовхнув жінку, а інший вихопив з рук мобільного. Усі разом кинулись тікати у нічну темряву.

За доповненим описом парубків було негайно зорієнтовано всі патрульні наряди. Відтак, одного з парубків працівники патрульної служби знайшли та затримали на вулиці райцентру. У хлопця вилучили телефон однієї з потерпілих жінок. Пояснюючи його походження, парубок заплутався у власних свідченнях і врешті зізнався у причетності до грабунків.

Двоє інших спільників оперативники карного розшуку затримали за місцем їх проживання у сусідньому Баранівському районі, куди вони встигли дістатись на таксі. У них також було вилучено викрадені речі, окрім грошей, які за їх словами, витратили на оплату послуг таксі.

Як розповів заступник начальника Новоград-Волинського МВ УМВС Андрій Подік, одному із затриманих 17, іншим 20 та 21 рік. Наразі старші затримані у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінально-процесуального кодексу.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (Грабіж, вчинений повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу. Парубкам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 6 років.

Алла Ващенко,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: На водопровідній ...
Наступна новина: Житомирщина: В усіх містах ...

КОМЕНТАРІ