В Тернополі спіймали інтернет-шахрая

В Тернополі спіймали інтернет-шахрая

25.12.12 16:30 0 1372
Оперативники відділу боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Тернопільській області затримали 32-річного жителя обласного центру, який займався продажем неіснуючого товару через Всесвітню мережу. Жертвами Інтернет-торговця стали одинадцять жителів з різних областей України.

Мабуть усі, хто користується послугами купівлі-продажу товарів через Інтернет, знають принцип подібних торгів. Обов’язковою умовою є стовідсоткова оплата вартості обраного товару.

Так, мешканці Кіровоградщини, Хмельниччини, Дніпропетровщини, обравши на одній зі сторінок онлайн крамниці потрібний їм товар, зв’язалися з продавцем, обумовили усі деталі та перечислили кошти на його банківський рахунок.

Час спливав, а куплених речей їм не доставляли. Продавець на усі претензії спочатку знаходив логічні пояснення, після чого взагалі перестав виходити на зв’язок. Обурені покупці написали свої негативні відгуки про недобросовісного торговця на його персональній сторінці, і, відповідно, служба безпеки Інтернет-крамниці блокувала його діяльність.

Однак шахрайства не припинилися. Нечесний продавець, поклавши до кишені чужі гроші, розмірковував на чиє б ім’я зареєструвати нову сторінку, аби знову обманювати клієнтів. Адміністраторам торгового сайту довелося блокувати ще дві сторінки недобросовісних продавців. Дивним було те, що всі, хто обдурював   покупців, були з Тернополя.

Коли від потерпілих почали надходити заяви, за справу взялися оперативники відділу боротьби з кіберзлочинністю. Обставини, що всі троє недобросовісні продавці з Тернопільщини, виявилися не випадковими. Насправді, торговець був один – 32-річний мешканець обласного центру.

Чоловік й справді спочатку на своє ім’я зареєстрував Інтернет-сторінку. Та коли через перевищений ліміт скарг покупців його діяльність була призупинена, зловмисник, відчувши смак легких грошей, зареєстрував нову, але вже на ім’я рідного брата, а згодом прикрив свою шахрайську оборудку паспортними даними кращого друга.

На що сподівався недобросовісний продавець – невідомо. Але фінал таких афер очевидний. Сьогодні молодика підозрюють у вчиненні шахрайських дій і проти нього відкрите кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України.

Сектор зв’язків з громадськістю
УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 2)
Попередня новина: Чернівці: Казкові ангели ...
Наступна новина: Луцьк: Увага! Позачергове ...

КОМЕНТАРІ