У Львові відкрилася виставка, присвячена 75-річчю від дня народження В’ячеслава Чорновола

У Львові відкрилася виставка, присвячена 75-річчю від дня народження В’ячеслава Чорновола

26.12.12 08:37 0 1268
24 грудня у приміщенні Музею визвольної боротьби України відкрилася виставка, присвячена 75-річчю від дня народження В’ячеслава Чорновола під назвою «В’ячеслав Чорновіл: політик, правозахисник, журналіст», – інформує управління культури Львівської облдержадміністрації.

На виставці представлено фотографії і документи різних періодів діяльності: журналістської, публіцистичної, політичної від юнацьких років до трагічної загибелі у 1999 році, а також, матеріали, про увічнення пам’яті видатного політика Незалежної України.

Частина виставки присвячена журналістській діяльності В’ячеслава Чорновола, адже саме як журналіст він розпочав свою політичну кар’єру, багато дописуючи до газет ще у студентські роки. Неперевершений чарівник публіцистичного жанру, В’ячеслав Чорновіл назавжди залишиться совістю і символом української журналістики.

На виставці також представлено видання «Смолоскип», у якому побачили світ як твори В. Чорновола так і його соратників і однодумців.

У 1960 – 1963 рр. доля пов’язала В’ячеслава Максимовича зі Львовом. Тут він працював на Львівській студії телебачення спершу редактором, згодом – старшим редактором передач для молоді. Виступав як літературний критик, досліджуючи творчість Т. Шевченка, В. Самійленка, Б. Грінченка.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майбутній фармацевт з ...
Наступна новина: 26 грудня 2012 року – ...

КОМЕНТАРІ