Відбулася науково-практична конференція «Вчені Прикарпаття – сталому розвитку краю»

Відбулася науково-практична конференція «Вчені Прикарпаття – сталому розвитку краю»

26.12.12 09:03 0 1368
Відбулася науково-практична конференція «Вчені Прикарпаття – сталому розвитку краю». В облдержадміністрації для участі у цьому представницькому заході зібралися ректори прикарпатських вишів, викладачі, студенти, керівники структурних підрозділів ОДА та журналісти.

Учасників конференції привітав директор департаменту економіки – заступник голови облдержадміністрації Володимир Попович.

У своїх виступах ректори наголошували на важливості об’єднання зусиль влади і науковців у розвитку області, інтеграції між навчальними закладами, покращенні фінансування впровадження наукових розробок.

Учасники науково-практичної конференції оглянули виставку науково-технічних розробок, новітніх технологій та обладнання «Досягнення науки – виробництву», розгорнуту на першому поверсі в облдержадміністрації.

«Облдержадміністрація робить все можливе для того, щоб використати наш науковий потенціал на практиці, - зазначив у коментарі журналістам перший заступник голови ОДА Василь Плавюк. – Є вже перші паростки цього: укладання угод між районами та науковими організаціями. Наступним етапом стане спільне визначення проблемних питань, які є в кожному регіоні. Університети опрацюють ці проблеми і дадуть свої наукові пропозиції».

Окрім Івано-Франківських технічного національного університету нафти і газу, Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, національного медичного університету, на виставці в ОДА свої досягнення представили Асоціація «Біоконверсія», обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді, підприємство «Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», ВАТ «Івано-Франківський завод «Промприлад», Асоціація «Чиста флора» та багато інших.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ