Вугільні шахти Львівщини матимуть перспективи на збут своєї сировини виробникам електроенергії у 2013 році, – Б.Матолич

Вугільні шахти Львівщини матимуть перспективи на збут своєї сировини виробникам електроенергії у 2013 році, – Б.Матолич

26.12.12 09:37 0 1354
Відповідно до Меморандуму, який буде розглянуто 26 грудня, між Кабінетом Міністрів України та виробниками електроенергії, котрі працюють на вугіллі, перспективи на збут своєї сировини у 2013 році матиме Державне підприємство «Львіввугілля», і зокрема ДВАТ «Шахта «Надія». Також, за умови підписання цього документу, окрема частина вугілля, видобутого на шахті «Надія», йтиме на вироблення коксу для металургійних комбінатів. Про це вчора, 24 грудня, йшлося під час зустрічі віце-прем’єр-міністра України Юрія Бойка із генеральними директорами шахт України та представниками Львівської, Донецької, Луганської облдержадміністрацій, – повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич.

Богдан Матолич також розповів, що вугіллям заповнені усі склади ДП «Львіввугілля» та шахти «Надія» (вона не входить до складу цього державного підприємства), а також те, що  профіцит вугілля в Україні складає більше 5 млн. тонн.  «Це тому, що знову змінилась структура і власники підприємств із виробництва електроенергії, зокрема, теплових електростанцій. Для прикладу, власником Добротвірської ТЕС став ДТЕК, відтак сюди привозять вугілля з Павлодара Донецької області. Тому вугілля ДП «Львіввугілля» є не витребуваним і лежить на складах», – зазначив він.

Перший заступник очільника Львівської області також повідомив, що Львівщина буде включена до Проекту, який передбачає заміщення природного газу вітчизняним вугіллям та фінансується Китаєм: «Вчора ми домовились із першим заступником Міністра вугільної промисловості Ігорем Поповичем, що Львівську область буде включено до проекту, який фінансує Китай. якраз цей проект вартістю 3,6 млрд. дол.США. перебуває на розгляді у Києві. Він розрахований на окремі території України, однією із яких буде й Львівщина. До слова, у нас є декілька таких проектів в області, зокрема Львівська ТЕЦ-2 має переоснаститись та перейти на водо-вугільну суміш, а також котельна в Червонограді і Сокалі».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ