Чернігів: До уваги роботодавців! Фонд соціального захисту інвалідів інформує

Чернігів: До уваги роботодавців! Фонд соціального захисту інвалідів інформує

26.12.12 13:34 0 1369
Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів інформує, що згідно з Порядком реєстрації, підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 70 від 31.01.2007 року, новостворені роботодавці, у яких кількість найманих працівників, для яких це місце роботи є основним, збільшується до восьми і більше осіб, реєструються у відділенні Фонду до 1 лютого року, що настає за роком створення або збільшення кількості працюючих.

Відповідно до ст.19 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» для підприємств, установ та організацій, в тому числі для фізичних осіб, які використовують найману працю, встановлюється норматив робочих місць для забезпечення працевлаштування інвалідів у розмірі 4% від середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 чоловік – у кількості одного робочого місця.

Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів форми №10-ПІ за 2012 рік повинен бути поданий не пізніше 1 березня 2013 року до відділення за адресою: вул. Комінтерну, 14, м. Чернігів, 14017. Бланк звіту розміщений на офіційному веб-сайті Фонду соціального захисту інвалідів. Також його можна отримати у обласному відділенні Фонду.

Звертаємо увагу, що за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, неподання в установлений термін звіту ст.188-1 Кодексу про адміністративні правопорушення встановлена адміністративна відповідальність посадових осіб.

Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів

контактний телефон : 77-88-71
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ