Луцьк: На розширеному засіданні постійної комісії міської ради депутати обговорювали бюджет міста на наступний рік

Луцьк: На розширеному засіданні постійної комісії міської ради депутати обговорювали бюджет міста на наступний рік

26.12.12 14:34 0 1556
Відбулося розширене засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

У її роботі взяли участь міський голова Микола Романюк, перший заступник міського голови Святослав Кравчук, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, заступник міського голови Лариса Соколовська, начальники управлінь та директори департаментів міської ради.

Депутати Олег Чернецький, Олександр Пиза, Антон Сосновський, Іван Корчук, Сергій Григоренко підтримали Програму соціального і економічного розвитку міста Луцька на 2013 рік. Начальник управління економіки міської ради Любов Ковпак познайомила з її пріоритетами. Олег Чернецький просив детальніше зупинитися на проектах, які будуть співфінансуватися за грантами Європейського Союзу. Вона повідомила: «Залучено інвестицій на 22 мільйони гривень, на чотири проекти. Значна частина коштів буде використано на модернізацію зоопарку у 2013-2014 роках та створення умов для лікування хворих від опіків у міській клінічній лікарні». Серед позитивних аспектів соціального і економічного розвитку міста, відображених у програмі, доповідачка назвала зростання обсягів промислової продукції, ріст заробітної плати та збільшення іноземних інвестицій. Серед головних недоліків – заборгованість по заробітній платі, зокрема, на Луцькому підприємстві електротранспорту, збільшення боргів за комунальні послуги та ріст рівня безробіття у місті. Депутат Павло Данильчук для раціонального використання ресурсів, запропонував на перспективу перед прийняттям Програми соціального і економічного розвитку міста Луцька на наступний рік заслуховувати звіт за попередній.

Депутати погодили ринкову ціну 1 м. кв. житлової площі. Начальник управління капітального будівництва міської ради Леонід Карабан повідомив, що для придбання квартир для дітей-сиріт передбачено у міському бюджеті 400 тисяч гривень, також допоможе фінансами обласний бюджет. Він запропонував співпрацювати з будівельною організацією, яка за ціною 6 тисяч 400 гривень за м кв. надасть квартири, у яких належно виконані усі внутрішні роботи, є міжкімнатні двері, сантехніка, газові плити тощо.

З Програмою розвитку транскордонного співробітництва міста Луцька та залучення міжнародної технічної допомоги на 2013-2014 роки познайомив начальник управління міжнародного співробітництва та туризму міської ради Микола Іванюк. Її головними напрямками є покращення співпраці з містами- побратимами та подальше розширення партнерства з містами західної Європи, зокрема, Швеції та Греції.

Депутати активно обговорили Програму управління боргом на 2013 рік та Про бюджет міста Луцька на 2013 рік. З цих питань доповідала начальник управління фінансів та бюджету міської ради Лілія Єлова.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: На Рівненщині дбають про ...

КОМЕНТАРІ