На Рівненщині правоохоронці з'ясовують причини отруєння багатодітної родини

На Рівненщині правоохоронці з'ясовують причини отруєння багатодітної родини

26.12.12 14:58 0 1302
Близько опівночі до Млинівського РВ УМВС з місцевої лікарні повідомили, що в реанімаційне відділення медичного закладу госпіталізовані 37-річна жінка та її п’ятеро дітей з попереднім діагнозом отруєння чадним газом. На щастя життю шістьох людей наразі нічого не загрожує, а от з’ясувати причину масового отруєння людей доведеться правоохоронцям.

— Взагалі ми думали, що це отруєння чадним газом, та з п’яти дітей симптоматика спостерігалася лише у двох, — говорить черговий анестезіолог Млинівської ЦРЛ Володимир Ющишин. — У помешканні родини, зі слів мами, не пічне, а газове опалення. Дві конфорки останню добу вони не виключали. Мама у ванній кімнаті поставила ще електронагрівач, де сушила дитячу білизну.

Жінка також повідомила, що коли вона дітей покупала, при виході з ванної кімнати усім ставало погано. Найймовірніше, що гіпоксія (збіднення повітря киснем) була пов’язана з роботою електронагрівача. При поступленні в інтенсивну терапію, стан здоров’я чотирьох дітей і мами був задовільним. Їх було обстежено на стан насичення крові киснем. Лише старший хлопчик 12-річний Олександр поступив з головокружінням, нудотою та періодичною рвотою.

Зараз мама та четверо дітей переведені у дитяче відділення центральної районної лікарні, у реанімації спостерігається лише за станом здоров’я Сашка.

Потерпіла пані Людмила лише нещодавно відійшла від переляку. Каже, що хоча й дуже злякалася, проте відразу зметикувала, що необхідно викликати швидку та навстіж відкрити двері та вікна.

— Діти помилися у ванні і їм відразу ж стало недобре, — стверджує жінка. — Усі захотіли спати та скаржилися на головний біль. Найстаршого стало нудити. Найменша ж дівчинка півторарічна Вікторія дуже плакала. Я тільки думаю, що це пов’язано з електрообігрівачем, який стояв у ванній кімнаті, коли усі по черзі там милися. Котел у нас новий, та й газовики перевіряли нещодавно – жодних нарікань не було.

Що саме спричинило масове отруєння людей у помешканні родини Цуманчуків з села Острожець Млинівського району наразі з’ясовується.

— Повідомлення зареєстровано у єдиному реєстрі і за частиною 1 статті 135 Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження, — зазначив начальник ВКМСД УМВС Юрій Сірак. — Триває перевірка.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині дбають про ...
Наступна новина: Рівненські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ