На Житомирщині виявили крадіжку природного газу на суму 3,2 млн. грн

На Житомирщині виявили крадіжку природного газу на суму 3,2 млн. грн

26.12.12 15:36 0 1340
Працівники УБОЗ УМВС України в Житомирській області виявили та зафіксували незаконне споживання природного газу одним з підприємств у Бердичівському районі області.

У ході проведених заходів було встановлено, що на одному із заводів Бердичівського району платежі за спожитий природній газ значно відрізняються від розрахункових. Водночас підприємство безперебійно працює у звичному режимі. Відтак, це викликало підозри у достовірності роботи газообчислювального обладнання.

Як з’ясувалось у ході подальшої перевірки, у січні 2012 року проводилась планова перевірка лічильника газу, розташованого на території підприємства, і він був визнаний придатним для подальшої експлуатації, як такий, що відповідає встановленим нормам та стандартам.

Однак повторна експертиза, призначена за ініціативи працівників міліції і проведена у грудні 2012 року, не зважаючи на цілісність заводської пломби, повірочного тавра та відлікового механізму, а також відсутність механічних пошкоджень, засвідчила суттєві конструктивні зміни структури лічильника. Відтак виробником, у зв’язку з результатами дослідження, визнано лічильник непрацездатним.

Наразі вказана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань та попередньо кваліфікована за ч.2 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Тривають заходи щодо встановлення та затримання осіб, причетних до втручання в засоби обліку.

За попередніми даними, збитки, спричинені підприємству-постачальнику природного газу, складають 3,2 млн. грн.

Як повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Житомирській області Ігор Заєць, загалом працівниками підрозділу упродовж року викрито близько 100 злочинів та кримінальних правопорушень, ліквідовано 2 організовані злочинні групи. За матеріалами Управління уже відшкодовано понад 3 млн. грн. збитків із завданих виявленими злочинами понад 8 млн. грн. Водночас також накладено арешт на майно підозрюваних на суму майже 11 млн. гривень.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області

(за повідомленням УБОЗ УМВС)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДАІ-шники Вінниччини ...

КОМЕНТАРІ