Іноземні інвестори зацікавлені у співпраці з Хмельницькою областю?

Іноземні інвестори зацікавлені у співпраці з Хмельницькою областю?

27.12.12 09:17 0 1431
Під головуванням Василя Ядухи, голови облдержадміністрації відбулося засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при обласній державній адміністрації.

“Для Хмельниччини, як і для всієї України, 2012 рік став роком напруженої праці, закладання підвалин для подальшого зростання, зокрема - інвестиційної складової в розбудові регіону, непростих рішень спрямованих на виконання високих стандартів розвитку краю, досягнення прагматичних цілей, визначених в європейському форматі, Стратегією регіонального розвитку області на поточне десятиріччя”, зауважив голова.

Він висловив переконання, що головним лейтмотивом в залученні інвестицій для нашої Хмельниччини було, є і залишається те, щоб наша область розвивалася, її впізнавали, знали не лише в Україні, а й далеко за межами, аби внутрішні та іноземні інвестори знали, що тут є дієва влада, стабільна соціально-економічна ситуація, а кошти бізнесу обов’язково будуть захищені. Роботу побудовано на принципах регіонального патріотизму, і кожен керівник підприємства, організації, установи, кожен житель області як ніколи має зрозуміти, що доля Хмельниччини в його руках.

Керівництво області активно розширює міжнародне регіональне співробітництво. Вона шукає нові та застосовує перевірені часом ефективні механізми та інструменти досягнення прагматичних цілей розвитку краю, зокрема – зростання вкладень інвесторів у економіку області. Зокрема, очікуємо, що в 2012 році іноземними інвесторами буде вкладено інвестицій в сумі 20 млн. дол. США, або в тричі більше минулорічного.

Зусилля влади у цій царині стали підґрунтям не лише приходу в регіон інвестицій, а й зростання обсягів експорту в високорозвинені країни. Наприклад, станом на 1 жовтня 2012 року до аналогічним періоду минулого року, експорт товарів до Іспанії зріс майже в 10 раз, до Швейцарії – в 3,3 рази, до Великої Британії – в 2,5 рази. Збільшуються експортні поставки готової продукції з високою часткою доданої вартості, зокрема, в 3 рази зріс експорт готових харчових продуктів.

«Подальший розвиток Хмельниччини можливий за умови залучення зовнішніх інвестицій, відродження та модернізації виробництва, залучення коштів власних фінансових структур і населення в реалізації намічених планів. Іноземні інвестори зацікавлені у співпраці з Хмельницькою областю. Ми презентували наш край, його можливості, розробили інвестиційний паспорт, Стратегію регіонального розвитку до 2020 року за участі Європейського союзу. потрібно все це наповнити змістом. І це залежить від кожного жителя області», - наголосив Василь Ядуха.

Очільник краю також зауважив, що соціальні ініціативи, які запроваджені Президентом, будуть продовжені і в наступному році. В структурі видатків територій майже 100%, а в декого і не вистачає, займають заробітна плата, соціальні виплати та енергоносії. На капітальні видатки не залишається нічого. Тому, переконаний голова адміністрації, питанням наповнення бюджету, вирішення проблем внутрішніх , правильної економії бюджетних ресурсів і збереження енергоносіїв – особлива увага.

Хмельниччина, за словами голови адміністрації, має завершити цей рік стовідсотковою виплатою зарплат і усіх соціальних виплат. Най край не має жодного мінусового показника в своєму розвитку вже третій рік поспіль. Він подякував усім тим, хто робить конкретні справи, будує, залучає інвестиції, модернізує виробництво, завозить нові товари, створює імідж нашого краю в Україні і за кордоном.

переконаний Василь Ядуха, закладено фундамент, і до прийняття Програми соціально-економічного розвитку потрібно зібрати пропозиції щодо всебічного розвитку області з кожного її куточка, де будуть враховані думки і побажання громадян.

Про місце міжнародного регіонального співробітництва в розвитку економіки краю, зростанні інвестиційної складової та входженні на нові ринки доповів заступник голови облдержадміністрації Леонід Гураль.

Він наголосив, що зусилля влади регіону, її системна робота у співпраці з зацікавленими організаціями та громадянами, спрямована на реалізацію стратегічних цілей розвитку області.

Наступним кроком, потрібним для системного розвитку краю і ефективного використання його ресурсів, в рамках виконання Стратегії регіонального розвитку області, є Схема планування території області, проект якої розроблено і відпрацьовується. Метою схеми планування території області є впровадження економічно ефективної планувальної організації території в частині: забезпечення оптимальних умов проживання населення, раціонального використання природних ресурсів, розвитку галузей господарського комплексу, охорони навколишнього середовища, збереження пам'яток культурної спадщини, захисту населених пунктів і територій від небезпечних геологічних і гідрогеологічних процесів, створення раціональної транспортної та інженерної інфраструктури.

Розуміючи вимоги сьогодення та перспективу вступу України до Європейського Союзу, коли підприємствам доведеться конкурувати не лише на внутрішньому, а й зовнішніх ринках, вже працюємо над підвищенням конкурентоспроможності регіону у змаганні за ресурси і ринки.

Міжнародне регіональне співробітництво як інструмент залучення ефективних іноземних інвестицій, що сприяють економічному зростанню в регіоні, є одним із пріоритетних напрямів роботи обласної влади. Він дозволяє, як засвідчує наш досвід, залучити інвестиції, презентувати продукцію підприємств області на зовнішніх ринках.

У засіданні взяв участь голова спостережної ради, голова ради директорів ПрАТ “Об`єднання “Прогрес” Артур Фрідман, який розповів про реалізацію інвестиційного проекту “Розвиток курорту “Сатанів”.

Також на засіданні ради були розглянуті актуальні питання, досвід і проблеми залучення інвестицій в харчову галузь області та сільськогосподарські підприємства області. Доповідачами з цих питань виступили директор ПрАТ “Деражнянський молочний завод” Валерій Явлінський та генеральний директор ТОВ “Хмельницькмлин” Василь Барилюк.

За результатами обговорення прийняте протокольне рішення щодо активізації роботи влади на всіх рівнях в напрямку активізації міжнародного регіонального співробітництва та вжиття заходів щодо напрацювання презентаційних матеріалів належного рівня, за допомогою яких Хмельниччина могла б бути гідно представлена на міжнародній арені.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівцях відбудеться ...
Наступна новина: Відбулося засідання ...

КОМЕНТАРІ