Відбулося засідання редколегії Книги Пам’яті Тернопільщини і Книги „Реабілітовані історією”

Відбулося засідання редколегії Книги Пам’яті Тернопільщини і Книги „Реабілітовані історією”

27.12.12 09:24 0 1436
Заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч провів засідання обласної редакційної колегії з підготовки та видання Книги Пам’яті Тернопільщини і Книги „Реабілітовані історією”.

Учасники зібрання обговорили ряд питань, що стосуються діяльності редколегії та видання книг циклу «Реабілітовані історією. Тернопільська область».

Як доповів керівник видавничої робочої групи Любомир Кіт, цього року світ побачила друга книга серії “Реабілітовані історією. Тернопільська область”, яка є складовою масштабного 27-томного всеукраїнського видання “Реабілітовані історією”.

Книга продовжує публікацію документальних матеріалів, споминів та історичних нарисів, а найголовніше – списків уродженців і мешканців сучасного Тернопільського краю, котрі зазнали політичних репресій.. Біографічні дані подаються про репресованих з чотирьох нинішніх районів області – Гусятинського, Заліщицького, Збаразького та Зборівського.

Більшість матеріалів, опублікованих у книзі в тематичному розділі “Мовою документів”, взяті з Державного архіву Тернопільської області та інших архівосховищ і вперше оприлюднені.

Члени редакційної колегії відзначили рівень підготовки видання та його змістового наповнення, а також внесли ряд пропозицій, які буде враховано при підготовці наступних томів згаданої книги.

До речі, третю книгу серії “Реабілітовані історією. Тернопільська область” заплановано видати у 2013 році.

Підводячи підсумки засідання Петро Гоч наголосив на важливості реалізації такого проекту, а також дав доручення організувати широку презентацію проекту для громадськості краю, студентської та учнівської молоді, представників засобів масової інформації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іноземні інвестори ...
Наступна новина: Тернопільщина: Розпочато ...

КОМЕНТАРІ