На Івано-Франківщині знайшли цех по виробництву піротехніки

На Івано-Франківщині знайшли цех по виробництву піротехніки

27.12.12 09:57 0 1275
В одному з сіл Косівського району правоохоронцями було виявлено підпільний цех по виготовленню бенгальських вогнів та хлопавок. Безробітній мешканець села організував таке виробництво в господарских приміщеннях на своєму обійсті.

Сировину чоловік закуповував у підприємств, які виготовляють полімерну продукцію. В час перевірки в цеху знаходилося двоє найманих працівників, односельчан. Всього було вилучено 11 тисяч упакувань бенгальських вогнів та близько тисячі хлопавок. На разі проводиться перевірка на вогненебезпечність продукції, адже наврядчи в підпільному цеху дотримувалися ГОСТів.

Слід зауважити, що піротехнічні вироби, окрім задоволення, несуть в собі небезпеку для здоров’я громадян і навколишнього середовища. Особливу тривогу викликають вироби, що завозяться нелегальним шляхом, без сертифікатів відповідності, інструкції щодо використання, неякісними пороховими зарядами та інше. Звичайно ж, такі вироби продаються на ринках із рук або лотків, із чим на даний час боряться працівники міліції.

Так, під час рейду з виявлення несертифікованої продукції, працівниками Прикарпатської міліції було зафіксовано 12 таких фактів, у результаті чого вилучено більше 50 великих салютних установок, які вистрілюють від 10 до 250 пострілів, тисячі петард та ракетниць.

Громадян, які торгували без відповідних дозвільних документів, притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 195 Кодексу України про адміністративні правопорушення „Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів”, за що передбачено конфіскацію майна та штраф від 30 до 60 неоподаткованих мінімумів.

Окрім того, додамо, що піротехнічні вироби при неправильному використанні можуть завдати серйозні каліцтва, травми та опіки, а також призвести до пожежі на значній відстані від місця використання, залетівши у вікно, на балкон чи лоджію. Піротехніка також може спрацювати при нагріванні, пошкодженнях або розбиранні. Радіус небезпечної зони для піротехнічних виробів може складати до 20 метрів, а для салютних установок – до 500.

Для того, щоб уникнути неприємних наслідків від ігор з піротехнічними виробами та попередити трагічні випадки, правоохоронці закликають пам’ятати та неухильно виконувати правила пожежної безпеки при використанні піротехнічних виробів та правила приведення їх в дію.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Чернігівщині новий ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ