Луцьк має сплатити 1,5 млн грн відсотків за користуванням кредитними коштами

Луцьк має сплатити 1,5 млн грн відсотків за користуванням кредитними коштами

27.12.12 11:13 0 1313
Під час сьогоднішнього позачергового засідання виконавчого комітету начальник управління фінансів та бюджету міської ради Лілія Єлова представила проект бюджету міста Луцька на 2013 рік. Вона зауважила, що дохідна частина бюджету буде у сумі 867514,3 тис. грн. Зокрема, доходи по загальному фонді становиться близько 776 млн грн, по спеціальному фонду – трохи більше 91 млн грн.

За її словами, як і в минулі роки, основну частину доходів становить податок з доходів фізичних осіб.

Від місцевих податків і зборів плануються надходження у сумі 4,7 млн грн.

Крім того, від збору за першу реєстрацію колісних транспортних засобів планують отримати близько 9 млн грн.

Лілія Єлова зауважила, що видатки бюджету у 2013 році становлять у сумі 834,5 млн грн, у тому числі обсяги видатків загального фонду бюджету у сумі 755,8 млн грн та видатків спеціального фонду бюджету у сумі 78, 6 млн грн.

Начальник управління фінансів та бюджету міської ради зауважила, що значне навантаження на бюджет становлять кредитні зобов’язання, які ми маємо виконати у 2013 році. Їхня сума становить 34,5 млн грн. Зокрема, 20 млн грн необхідно повернути банку "Форум" та "Ощадбанку". Крім того, місто має сплатити 1,5 млн грн відсотків за користуванням кредитними коштами.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що наступний рік у нас буде складний. Коштів на все не вистачає. Він зауважив, що вишукуватимуть шляхи поповнення міського бюджету. Однак, запевнив, що всі працівники бюджетної сфери отримають зарплату. Микола Романюк нагадав, що і в цьому році у нас були проблеми, але нам їх вдалося вирішити і заборгованості по заробітній платі немає. Є певна заборгованість в оплаті за енергоносії.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук зауважив, що уже протягом багатьох років держава перекладає свої зобов’язання з утримання бюджетної сфери на плечі міської влади. З кожним роком додаються нові повноваження, а фінансово не підкріплюються. Тому, за його словами, кошти, які місто могло б спрямувати на свій розвиток і реалізацію різних проектів, змушене перекидати на утримання позашкільної освіти тощо.

Також Святослав Кравчук зауважив, що багато нарікань звучить у ЗМІ на введення нових штатних одиниць у виконавчих органах міської влади. За його словами, додатково делеговані державою повноваження потребують і збільшення кількості працівників. З державного бюджету на це також не виділяються кошти, а все фінансується з міського бюджету.

Крім того, він назвав необдуманими дії попереднього керівництва міста, яке набрало багато кредитів під ті проекти, які не зменшують навантаження на бюджет. Латати дахи і дороги за кредитні кошти є неефективним. На його думку, їх необхідно залучати під проекти з енергозбереження тощо.

Він закликав членів виконкому підтримати розроблений проект бюджету. За його словами, цей бюджет буде неодмінно переглядатися і коректуватиметься.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівецькому училищі ...
Наступна новина: Луцьк: Інтерактивний ...

КОМЕНТАРІ