Луцьк прийняв бюджет

Луцьк прийняв бюджет

27.12.12 11:57 0 1293
На шньому позачерговому засіданні міської ради на розгляд депутатів було винесено проект бюджету міста на 2013 рік. З цього питання присутніх поінформувала начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова.

Вона зауважила, що дохідна частина бюджету планується у сумі 867,5 млн грн. Зокрема, доходи по загальному фонді прогнозуються на рівні 776 млн грн, по спеціальному фонду – трохи більше 91 млн грн.

Лілія Єлова зазначила, що основну частину надходжень становить податок з доходів фізичних осіб.

Видатки ж, за її словами, у 2013 році становитимуть у сумі 834,5 млн грн, у тому числі обсяги видатків загального фонду бюджету у сумі 755,8 млн грн та видатків спеціального фонду бюджету у сумі 78,6 млн грн.

Також вона поінформувала обранців громади про зміни, які були внесені до проекту бюджету з урахуванням пропозицій, які прийняті на розширеному засіданні постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів і шньому позачерговому засіданні виконавчого комітету.

Заслухавши інформацію начальника управління фінансів та бюджету Лілії Єлової, депутати перейшли до запитань та пропозицій. Свої думки щодо головного фінансового документа міста на наступний рік озвучили Артур Василевський, Святослав Боруцький, Андрій Калахан, Юрій Корольчук, Андрій Осіпов, Роман Бондарук, Аскольд Пекарський, Павло Данильчук, Анатолій Бірюков, Рустам Дячук, Микола Дендіберін, Олександр Пилипович, Богдан Шиба, Тарас Бас, Юрій Вега, Роман Романюк, Сергій Сівак.

Ряд депутатів закликали своїх колег не голосувати за проект бюджету і вимагати в уряду дофінансування бюджетної сфери, адже коштів на заробітні плати вистачить лише на одинадцять місяців. Не підтримав таку ідею Анатолій Бірюков. Він наголосив, що бюджет, нехай він і недосконалий, все ж необхідно приймати. В іншому випадку, за його словами, з початку нового року ми не зможемо фінансувати видатки у повному обсязі.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що наступний бюджетний рік буде складним. Він робитиме все можливе, аби відшукати шляхи поповнення міського бюджету. Однак запевнив, що всі працівники бюджетної сфери отримають зарплату. Фінансування йтиме у повному обсязі. Микола Романюк додав, що буде звертатися й до керівництва області, й до керівництва держави, аби нашому місту виділили додаткові кошти. Він нагадав, що і в цьому році у нас були проблеми, але їх вдалося вирішити і заборгованості по заробітній платі немає. Крім того, працівники отримали всі передбачені законом надбавки та премії.

Міський голова закликав обранців громади підтримати запропонований проект бюджету міста на наступний рік.

Зрештою після тривалого обговорення депутати прийняли головний фінансовий документ, згідно з яким Луцьк житиме у 2013 році. «За» проголосували 34 обранці громади, 4 – «проти» і 7 – «не голосували».

Міський голова подякував присутнім за розуміння та підтримку.

Крім того, депутати прийняли Програму управління боргом на 2013 рік. Розробником документа є управління фінансів та бюджету міської ради.

На завершення сесії Микола Романюк виконав приємну місію і привітав від себе та всього депутатського корпусу Ганну Кравчук з особистим ювілеєм, який вона відзначала нещодавно, й вручив їй Почесну грамоту міської ради і букет квітів.

Також міський голова привітав депутатів з наступаючими новорічно-різдвяними святами, подякував їм за спільну плідну роботу та побажав міцного здоров’я, миру і злагоди у родинах.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 19 січня у Луцьку ...
Наступна новина: У Львові відбудеться нова ...

КОМЕНТАРІ