Громадяни продовжують ставати жертвами шахраїв у Тернополі-

Громадяни продовжують ставати жертвами шахраїв у Тернополі-

27.12.12 15:16 0 1378
Два випадки шахрайства, що сталися у Тернополі, позбавили потерпілих значних сум грошей. 56-річна жителька обласного центру, повідомивши зловмисникові код банківської картки, втратила п‘ять тисяч гривень, а інша тернополянка, будучи впевнена, що невідомі мають намір перечислити гроші на лікування її хворої доньки, вказала «благодійникам» паролі рахунків, і в результаті втратила понад п'ятнадцять тисяч гривень та майже півтисячі американських доларів.

Як розповів начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Тернопільській області Георгій Кондратюк, подібні випадки шахрайства не нові. На гачок пройдисвітів уже потрапляли жителі Тернопільщини. Тоді правоохоронці через засоби масової інформації розповідали про схеми таких злодіянь і застерігали людей бути пильними та уважними, особливо, якщо йдеться про надання особистої інформації у телефонному режимі. Адже новітні шахраї переважно здійснюють свої шахрайські махінації з допомогою мобільного зв‘язку. Проте, на жаль, наші люди не вміють вчитися на чужих помилках.

Ідентичні ситуації трапилися з двома потерпілими цього разу. Одній жінці зловмисник заморочив голову тим, що є співробітником банку і попросив назвати пін-код, а сам в цей час біля банкомату користався послугою «екстрені» гроші. Ще цинічніше вчинили злодії із 43-річною матір‘ю важкохворої дитини. Їй пообіцяли перечислити гроші, але, втершись у довіру, вивідали пароль банківської сторінки і привласнили усі пожертвувані благодійниками кошти.

Оперативники встановили, що в першому випадку кошти були зняті в Алчевську Луганської області, а в іншому перечисленні на картку жительки міста Тараща Київської області. Проте розшукати зловмисників не так просто. Тому реальніше вберегтися від подібного роду злодіянь, ніж розраховувати на повернення втраченого.

Міліціонери нагадують елементарні правила безпеки: нікому і за жодних обставин не надавайте особистої інформації, особливо в телефонному режимі. А ще – уважно читайте смс-повідомлення, які приходять на ваш мобільний телефон.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ