Підбито підсумки діяльності Громадської ради при Львівській ОДА у 2011-2012 роках

Підбито підсумки діяльності Громадської ради при Львівській ОДА у 2011-2012 роках

27.12.12 15:15 0 1291
26 грудня у Львівському Палаці мистецтв відбулося засідання Громадської ради при Львівській облдержадміністрації.

На початку засідання голова Громадської ради Зеновій Бермес прозвітував про діяльність Громадської ради протягом 2011-2012 рр. Він наголосив, що   діюча Громадська рада була першою і працювала в непростих умовах.

Зокрема, з його слів, лише з приходом Михайла Костюка на посаду голови облдержадміністрації, Громадській раді було виділено приміщення, а її засідання систематично відвідували заступники голови облдержадміністрації.

До активу Громадської ради Зеновій Бермес відніс розгляд таких питань: запровадження у Львові нової транспортної схеми; виявлення у місті причин неприємного запаху; про науковий потенціал Львівщини та впровадження наукових розробок в розвиток регіону; про стан інвестиційної політики на Львівщині та шляхи її покращення; про стан та проблеми збереження культурної спадщини Львівщини. В кінці січня 2013 року на чергове засідання Громадської ради буде винесено питання агропромислового комплексу та соціального розвитку села.

Серед проблем функціонування Зеновій Бермес виокремив такі: не всі члени Громадської ради мали бажання в ній працювати, тому близько 40 представників інститутів громадянського суспільства було виключено зі складу ради за пропуск двох і більше засідань; недосконалість положення про Громадську раду; багато комісій не змогли показати ефективну роботу. Тому при формуванні нового складу Громадської ради необхідно врахувати всі ці помилки.

Відтак після тривалого обговорення прийнято рішення інформацію-звіт Зеновія Бермеса взяти до відома.

Останнім під час засідання розглянули питання створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу Громадської ради при облдержадміністрації. З даного питання виступила заступник начальника управління – начальник відділу зв’язків з громадськістю головного управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації облдержадміністрації Марія Вагіла. Присутні на засіданні обрали ініціативну групу у складі 15-ти осіб. Перше засідання ініціативної групи заплановано провести наступного тижня.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Івано-Франківщина: З ...
Наступна новина: Громадяни продовжують ...

КОМЕНТАРІ