Тернопільщина планує пожвавлювати співпрацю із закордонними українцями

Тернопільщина планує пожвавлювати співпрацю із закордонними українцями

27.12.12 17:13 0 1264
Проект регіональної програми співпраці із закордонними українцями на період буде передано на розгляд сесії обласної ради, а підготували документ фахівці управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності обласної державної адміністрації.

Метою програми є організація обласною державною адміністрацією протягом 2013-2015 років конкретних заходів з реалізації державної політики співпраці із закордонними українцями задля збереження їх етнічної та національно-культурної самобутності, зміцнення зв'язків з Україною, використання інтелектуального, фінансового та духовного потенціалу для утвердження позитивного міжнародного іміджу України.

На думку розробників документу, обласна програма співпраці із закордонними українцями має стати дієвим інструментом реалізації державної політики у сфері розвитку та поглиблення співпраці із закордонними українцями.

Її перевагою є сприяння заохоченню діяльності українських громадських організацій за кордоном, активізація їх контактів з культурно-освітніми, мистецькими та іншими громадськими організаціями області.

Проблему передбачається розв’язати шляхом: оптимізації співпраці із закордонними українцями, активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи в місцях компактного проживання закордонних українців, здійснення низки науково-освітніх та культурно-мистецьких заходів за участю закордонних українців, заохочення діяльності громад закордонних українців, активізації їх контактів з культурно-освітніми, мистецькими та іншими громадськими організаціями області, популяризації української літературної та мистецької спадщини за кордоном.

Реалізацію обласної програми співпраці із закордонними українцями на період до 2015 року планується здійснити за рахунок коштів виконавців, обласного та районних бюджетів, інших джерел, передбачених чинним законодавством.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми становить 990 тис. гривень. В тому числі: коштів обласного бюджету - 580 тис. грн., коштів районних бюджетів - 350 тис. грн., коштів інших джерел - 60 тис. грн.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківську на ...

КОМЕНТАРІ