Безкоштовний інтернет – відтепер в ужгородській центральній районній бібліотеці та бібліотеках-філіях

Безкоштовний інтернет – відтепер в ужгородській центральній районній бібліотеці та бібліотеках-філіях

28.12.12 08:03 0 1448
4 січня 2013 р. в Ужгородській центральній районній бібліотеці, бібліотеці-філії с. Коритняни, бібліотеці-філії №18 с. Дубрівка, бібліотеці-філії смт. Середнє, бібліотеці-філії с. Великі Лази, бібліотеці-філії с. Сторожниця відбудуться урочисті церемонії з нагоди відкриття пунктів публічного доступу до інтернету та початку надання нових послуг. Відтепер мешканці сіл Тийглаш, Коритняни, Дубрівка, В. Лази, Сторожниця та смт. Середнє Ужгородського району зможуть безкоштовно пройти курси комп’ютерної грамотності, надсилати і отримувати електронну пошту, спілкуватися у програмі «Skype», користуватися веб-ресурсами для пошуку роботи, покупки товарів, організації відпочинку, мати доступ до інформації органів влади і соціальних служб тощо. У ході урочистостей буде продемонстровано на практиці, як телефонувати рідним та близьким за допомогою «Skype», в інші міста та за кордон, надсилати повідомлення електронною поштою, шукати друзів та однокласників через соціальні мережі, замовити квитки на потяг чи автобус, придбати через інтернет товари та послуги, що не доступні в магазинах міста.

Під час заходів відбудуться виступи заступника голови Ужгородської РДА з питань гуманітарної, молодіжної та соціальної політики Сименця В.В., керівника апарату Ужгородської РДА Андруса Я.С., заступника голови Ужгородської РДА з питань житлово- комунального господарства, розвитку малого та середнього бізнесу, туризму та інвестиційної політики Черниченка А.М., першого заступника голови Ужгородської РДА Ледиди В.І., начальника управління Закарпатської ОДА Глеби Ю.Ф., головного спеціаліста з питань бібліотечної роботи Закарпатської ОДА Дурунди О.С., голови селищної ради смт. Середнє Крицького Е.Т., сільського голови с. Великі Лази Шпонтака Л.В., сільського голови с. Коритняни Манді М.І., сільського голови с. Дубрівка Ріго Т.А., сільського голови с. Сторожниця Сіки В.П., регіонального представника програми «Бібліоміст» Вишняка А.

Церемонії відкриття відбудуться: о 11:00 – в Ужгородській центральній районній бібліотеці (с. Тийглаш, вул. Сент-Іштвана, 119); о 12:30 – у бібліотеці-філії с. Коритняни (вул. Духновича 66-в); о 13:00 – у бібліотеці-філії №18 с. Дубрівка (вул. Центральна, 101); о 14:00 – у бібліотеці-філії смт. Середнє (вул. Закарпатська, 69); о 15:00 – у бібліотеці-філії с. В. Лази (вул. Шевченка); о 16:00 – у бібліотеці-філії с. Сторожниця (вул. Шевченка, 8)

Бібліотеки отримали комплекти комп’ютерного обладнання і підключилися до всесвітньої мережі в результаті перемоги у конкурсі програми «Бібліоміст». Вони приєдналися до понад тисячі сучасних бібліотек, які вже надають послуги і реалізовують проекти розвитку місцевих громад на основі інформаційних технологій.

#####

«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. Для сприяння досягненню цілей програми, корпорація Microsoft безкоштовно передасть публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 9 мільйонів доларів США. Наразі за програмою «Бібліоміст» модернізовано понад 1 000 публічних бібліотек. До кінця 2012 року їхня кількість зросте до 1 630. Кожна централізована бібліотечна система отримала до 15 комп’ютерів з веб-камерами і навушниками для аудіо- та відеозв’язку, а також до чотирьох комплектів принтерів, сканерів і роутерів. Бібліотекарі пройшли спеціалізоване навчання і можуть надавати фахові консультації відвідувачам.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Розробка мистецького ...

КОМЕНТАРІ