Розробка мистецького турмаршруту Івано-Франківщиною триває - Коломийський район

Розробка мистецького турмаршруту Івано-Франківщиною триває - Коломийський район

28.12.12 08:12 0 1327
26 грудня робоча група проекту «Мистецька палітра Прикарпаття» здійснила поїздку в Коломийський район. Майстри сіл П’ядики, Воскресінці, Корнич, Мишин, Отинія презентували свої вироби (писанкарство, бісероплетіння, вишивання, ткацтво, художній розпис на фарфорі, квілінг).

Цікавими для туристів є село П’ядики, відоме як центр бісероплетіння. В с.Корнич існує оригінальний обряд виготовлення головного убору для нареченої, який відтворюють сучасні майстрині. В Отинії туристи можуть ознайомитися з однією з найбільших в Україні колекцій фарфорових статуеток, взнати історію виробництва фарфору в Україні та ознайомитися з технологією розпису на фарфорових тарілках.

Різноманітні технології писанкарства, вишивки, ткацтва настільки багаті та досконалі на Коломийщині, що майстрині є постійними учасниками виставок, а їх вироби користуються попитом у поціновувачів авторських робіт як українських, так і іноземних.

Творчий здобуток залучених до маршруту майстрів буде відображений у фотоматеріалах та описаний у буклеті і каталозі «Мистецька палітра Прикарпаття».

Наступна робоча поїздка запланована до Богородчанського району.

Додатково про проект: Проект «Мистецька палітра Прикарпаття» впроваджується з червня 2012 року Регіональним туристично-інформаційним центром за підтримки Посольства Фінляндії в Україні та облдержадміністрації з метою інтеграції культури і народного мистецтва області у існуючий туристичний продукт. Завдання проекту полягають у створенні умов для збереження та популяризації народних ремесел Прикарпаття; покращенні можливостей самозайнятості сільського населення та їх залучення для обслуговування туристів; налагодженні співпраці із турфірмами; подальший розвиток туризму в області.

Партнери проекту: облдержадміністрація (управління зовнішніх економічних зв’язків і туризму та управління культури, національностей та релігій); Навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття; Інститут туризму ПНУ ім. В. Стефаника; обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України; ІФОО Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.

З приводу співпраці в реалізації проекту запрошуємо звертатися в РТІЦ (www.rtic.if.ua)

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Безкоштовний інтернет – ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: На ...

КОМЕНТАРІ