На Житомирщині виявляють браконьєрів хвойних насаджень

На Житомирщині виявляють браконьєрів хвойних насаджень

28.12.12 08:32 0 1288
Правоохоронці Житомирщини на автошляхах області у ході проведення спеціальних заходів разом з представниками екологічної служби виявляють факти перевезення хвойних дерев без відповідних документів та обов’язкових чіпів.

У Коростенському районі працівники державтоінспекції разом з представниками екологічної служби зупинили вантажний автомобіль «Рено» під керуванням жителя обласного центру. У причепі машини, окрім камнепродукції, знаходилося близько 250 ялинок та сосен. Однак відповідних документів на зелений вантаж водій надати не зміг. Водночас пояснив, що жодного стосунку до новорічних красунь не має, оскільки працює на підприємстві, яке займається перевезенням вантажів, і тому виконує лише визначене замовлення.

Наразі подію внесено до Єдиного реєстру, триває з’ясування усіх обставин, у тому числі місця вирубки та кінцевого призначення хвойних дерев. Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.246 (Незаконна вирубка лісу) Кримінального кодексу України, відповідно до якої визначено покарання у вигляді накладання штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт строком до 6 місяців, або обмеження волі строком до 3 років.

За кілька днів у Романівському районі інспектори дорожньо-патрульної служби поблизу с. Межирічки на автошляху Дублівка – Висока Піч зупинили ще один вантажний автомобіль, в якому, як з’ясувалось, перевозився аналогічний товар. Близько 250 сосен без належного маркування та супровідних документів, за попередньою інформацією, везли до столиці для подальшого продажу.

Нині, як повідомив заступник начальника райвідділу Олександр Криворучко, працівники міліції перевіряють походження зеленого товару. А усі насадження передані до екологічної служби.

У Бердичівському районі працівники міліції затримали мікроавтобус, в якому знаходилось близько сотні зелених красунь. Жодних необхідних документів перевізник не мав, тож авто було доставлено до міськвідділу для з’ясування усіх обставин. Подію зареєстровано у Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Загалом, прокоментував ситуацію начальник Управління громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Юрій Лебідь, працівники міліції спільно з екологічною службою у ці передноворічні дні проводять спеціальні профілактичні заходи щодо попередження фактів незаконної вирубки хвойних насаджень, а також у разі виявлення таких випадків припинення продажу ялинок та сосен невідомого походження.

Алла Ващенко,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: На ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: Безпека ...

КОМЕНТАРІ