Івано-Франківщина: Безпека відпочиваючих на гірськолижних курортах  під постійним контролем Управління Держтехногенбезпеки в області

Івано-Франківщина: Безпека відпочиваючих на гірськолижних курортах під постійним контролем Управління Держтехногенбезпеки в області

28.12.12 08:43 0 1494
З року в рік кількість прихильників відпочинку у горах дедалі зростає. Щовихідних за черговою порцією приємних вражень від неповторних краєвидів, вічнозелених сосен та цілковитого безгоміння у Карпати вирушають юрби туристів. Взимку одним із найулюбленіших видів відпочинку для більшості є катання на лижах гірськими схилами.

Керівники відпочинкових туристичних баз, на території яких функціонують підвісні канатно-крісельні дороги, бугельні витяги та прокладені гірськолижні траси, просто зобов’язані подбати про належну безпеку людей. Стан канатно-крісельних доріг, бугельних витягів і гірськолижних трас планово перевірили фахівці Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області.

На території Прикарпаття налічується 70 гірськолижних трас та 2 трампліни. Суб’єктами господарювання, котрим вони належать, прикладається максимум зусиль, аби зробити перебування відпочивальників на них якнайбезпечнішим: розроблено та затверджено інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки, відпрацьовано плани дій персоналу при виникненні надзвичайних ситуацій; проведено ідентифікацію потенційно небезпечних об’єктів, гірськолижні траси улаштовані згідно проекту, розробленого та затвердженого відповідно до Державних будівельних норм України.

Звісно ж, під час перевірок було виявлено і певні недоліки: не створені об’єктові аварійно-рятувальні служби (вона існує лише на гірськолижному курорті “Буковель” ТзОВ “Парктур” у селі Поляниця), не укладено угоди на постійне та обов'язкове аварійно-рятувальне обслуговування з державною аварійно-рятувальною службою, відсутній матеріальний резерв на усіх об’єктах, немає паспортів гірськолижних трас, відсутній експертний висновок державного підприємства "Карпатський експертно-технічний центр Національного науково-технічного інституту промислової безпеки та охорони праці ", щорічного випробовування ППКД та бугельних витягів.

За результатами перевірок усім керівникам об’єктів вручено акти та приписи. Фахівці Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області пильно контролюватимуть за усуненням виявлених під час планових перевірок недоліків.

Анатолій Вітрів

Начальник відділу державного нагляду

з питань безпеки та аварійно-рятувальних формувань УДІТБ в Івано-Франківській області.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ