На Рівненщині зросло виробництво агропродукції

На Рівненщині зросло виробництво агропродукції

28.12.12 09:14 0 1258
В області в порівнянні з минулим роком збільшиться продукування сільськогосподарської продукції на 3-4 відсотки, зазначив на підсумковій прес-конференції перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко. Так, аграрії виростили достатньо продовольчого зерна, а місцеві цукровари готові забезпечити краян солодким продуктом на три роки. Водночас цьогорічне перевиробництво спровокує в наступному році зменшення посівів цукрового буряка, спрогнозував Анатолій Юхименко.

Тим часом про збут фермерської продукції нині в області дбають професійні менеджери. Так, одним із результатів першого форуму з агрологістики стало те, що цьогоріч майже три десятки фермерів краю створили бренд власної продукції – «Волинський екологічний продукт». Натомість експерти другого форуму працювали над шляхами його просування. Тож місцеві фермери вже завезли майже 500 тонн продукції у 2 десятки медзакладів області. Також менеджери проекту працюють над тим, щоб «Волинський екологічний продукт» був і у школах області. На черзі й відкриття фірмових торгових точок на ринках області.

Крім того, фермери краю й надалі отримують безвідсоткові кредити на розвиток власного господарства. Таку практику, з ініціативи голови облдержадміністрації Василя Берташа, запровадили вперше в Україні. На це з минулого року і до виділили майже півтора мільйона гривень.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Над проектом «Волинь ...
Наступна новина: Рівненщина: Меддопомога ...

КОМЕНТАРІ