На Хмельниччині продовжують долати наслідки негоди

На Хмельниччині продовжують долати наслідки негоди

28.12.12 09:34 0 1322
Про стан усунення наслідків складних погодних умов, забезпечення сталого транспортного сполучення між населеними пунктами області йшлося під час селекторної наради під головуванням Василя Ядухи. У місцевих студіях участь взяли голови райдержадміністрацій, міські (міст обласного значення) голови, члени місцевих оперативних штабів, керівники установ соціальної, культурної сфери та охорони здоров’я.

Нагадаємо, що складні погодні умови 9 – 10, 12 та 16 грудня спричинили відключення 24-х повітряних ліній електропередач потужністю 10 кВ, 259 трансформаторів, знеструмлення 72-х населених пунктів у різних районах області. Проїзд на автодорогах державного значення в цілому було забезпечено, разом з тим періодично виникали перемети. «Структура «Обленерго» впоралася з поставленими завданнями і першою серед усіх областей держави, де виникли надзвичайні ситуації, відновила електропостачання населених пунктів», - підкреслив Василь Ядуха.

За словами голови адміністрації проїзд на дорогах місцевого значення був ускладнений у Старосинявському, Чемеровецькому, Ярмолинецькому, Дунаєвецькому, Деражнянському, Городоцькому, Летичівському, Ізяславському, Білогірському, Новоушицькому та Хмельницькому районах. До розчистки доріг від снігу було задіяно більше 450 одиниць спеціальної та снігоочисної техніки, а також більше 2-х тисяч працівників облавтодору, житлово-комунального господарства, військових частин Міністерства оборони України, підрозділів МНС, приватних підприємств та власників.

Василь Ядуха відзначив як кращу організацію роботи місцевих оперативних штабів Кам’янець-Подільського, Дунаєвецького, Чемеровецького районів. Разом з тим, організація роботи окремих штабів подекуди була мало дієвою та допускалась передача недостовірної інформації в обласний штаб. Найгірше, за словами Василя Ядухи, борються з наслідками складних погодних умов у Хмельницькому районі.

Василь Ядуха особливо наголосив на неналежній співпраці райдержадміністрацій з власниками приватних підприємств та власниками спеціальної техніки щодо залучення наявної в них відповідної техніки, запаси паливно-мастильних матеріалів у місцевих резервах були вкрай недостатніми або зовсім відсутніми.

«Ми найближчим часом зробимо зведену інформацію, і всі відповідальні особи будуть притягнути до серйозного звіту, адже ще з деякими населеними пунктами відсутній зв’язок. Найбільше їх у Хмельницькому районі, є проблеми в ряді інших районів», - сказав Василь Ядуха та додав, що керівники територій, де на сьогоднішній день не розчищені проїзди до населених пунктів, отримають догани.

На жаль, в бюджетах районів і міст не закладено достатньої кількості коштів резервного фонду. Відтак голова наголосив на необхідності закласти в бюджеті на наступний рік достатню кількість коштів для ліквідації стихійного лиха.

Інформували з цього питання Олександр Зелінський, начальник Служби автомобільних доріг в області та Анатолій Манільчук, начальник територіального управління МНС в області.

Також під час селекторної наради розглянули питання організації роботи з громадянами, які відносяться до соціально-вразливих верств населення в складних погодних умовах, заходи щодо запобігання загибелі людей на пожежах, в приватному секторі, помешканнях мало захищених громадян (самотніх, пристарілих осіб, інвалідів, багатодітних і малозабезпечених сімей) та про стан організації роботи щодо очищення дахів будівель від великого снігу, бурульок та забезпечення безпеки під час виконання даних робіт.

Шар важкого снігу створює серйозне навантаження на дахи будинків, особливо старої забудови, а зміна температурного режиму призвела до утворення льоду та бурульок. Голова адміністрації вимагав негайно провести обстеження конструктивних елементів дахів, при необхідності провести їх укріплення та забезпечити постійне очищення дахів від снігу та бурульок, забезпечити постійний моніторинг за їх станом.

За результатами селекторної наради було дано відповідні доручення відповідальним особам. Зокрема, вжити заходів щодо залучення максимальної кількості снігоприбиральної, іншої спеціальної техніки, забезпечення її паливно-мастильними матеріалами та очищення до 28 грудня поточного року всіх доріг до населених пунктів, опрацювати разом з власниками автозаправочних станцій питання щодо надання в кредит необхідної кількості паливно-мастильних матеріалів для забезпечення роботи снігоприбиральної техніки, подовжити функціонування пунктів обігріву людей, у тому числі в цілодобовому режимі тощо.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: Меддопомога ...
Наступна новина: Тернопільщина: Служба ...

КОМЕНТАРІ