Тернопільщина: Служба швидкої медичної допомоги має функціонувати

Тернопільщина: Служба швидкої медичної допомоги має функціонувати

28.12.12 09:42 0 1291
Голова облдержадміністрації Валентин Хоптян обговорив із представниками медичної галузі питання реформування служби екстреної медичної допомоги Тернопільської області. Також йшлося про перспективу функціонування служби швидкої медичної допомоги в умовах неприйняття обласного бюджету на 2013 рік.

Як зазначив головний лікар Тернопільського міського комунального закладу «Станція швидкої медичної допомоги» Михайло Джус, з 1 січня 2013 року в дію вступає Закон України «Про екстрену медичну допомогу», відтак є потреба у створенні обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

«На теренах області нам потрібно через рішення сесії обласної ради створити такий центр, зареєструвати його юридично, визначитися по штатах та по структурі, яка має бути на території області. Це перше питання. Друге питання - це фінансування, - каже Михайло Джус. – Що перше, що друге питання – це сесійні питання. Тому до нового року бажано прийняти такі рішення, тому що служба швидкої медичної допомоги має функціонувати. І звичайно ж, що машини не виїдуть, якщо вони не будуть мати медикаментів, бензину. Відповідно треба думати й за заробітну плату».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Чернігівщина: Голова ...

КОМЕНТАРІ