Луцьк: Жителі Рівненської, 109 до Нового року повернуться у свої оселі

Луцьк: Жителі Рівненської, 109 до Нового року повернуться у свої оселі

28.12.12 11:28 0 1527
Після капітального ремонту було введено в експлуатацію житловий будинок на вулиці Рівненській, 109. Жителі 18 квартир отримали ключі від своїх повністю оновлених осель. Вони задоволені якістю виконаних робіт, щиро дякували за допомогу представникам влади, які прибули розділити їхню радість. Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Башкаленко, міський голова Микола Романюк, заступник міського голови Лариса Соколовська оглянули квартири. Кімнати, за бажанням мешканців, мають різний дизайн. Усі оздоблювальні роботи виконані добротно.

Микола Романюк при огляді зазначив: «Дякую Президентові України та Уряду за те, що оперативно зреагували, виділили кошти з резервного фонду держави. Спасибі керівникам ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктору Чорнусі та його синові Ігорю, які керували будівельними роботами. Люди задоволені їхньою роботою. Вісім квартир були повністю розібрані, їх мешканці отримали інше житло. Чотири трикімнатні квартири були придбані за кошти міського бюджету, тепер ми маємо наміри віддати чотири відбудовані квартири багатодітним сім’ям. Ще на чотири квартири кошти виділила облдержадміністрація, то їй вирішувати, як тепер розпорядитися цим житлом. Є плани зробити гуртожиток для дітей-сиріт.

Трагедія, що трапилася, – великий для нас урок. Щоб такого більше не було, комісією, яку створила міська влада, було обстежено усі житлові будинки міста».

Начальник управління капітального будівництва міської ради Леонід Карабан розповів, що у цьому будинку було капітально відремонтовано 28 квартир. У семи квартирах на другому поверсі відремонтовані міжвіконні простінки, ще у семи – виконано оздоблювальні роботи стелі. Зроблено ремонт сходинкових кліток в усіх чотирьох під’їздах. Замінено 90 відсотків вікон. У будинку зроблено шатрову покрівлю, утеплені фасад і покрівля. Крім того, у першому та другому під’їздах, а також підвалі замінено комунікації. Проведено підсилення першого та другого поверхів усієї будівлі. Будівельники намагалися враховувати усі побажання жителів при виконанні оздоблювальних робіт.

голова обласної державної адміністрації Борис Клімчук та міський голова Микола Романюк надіслали телеграму Прем’єр-міністру України Миколі Азарову, у якій повідомили про введення в експлуатацію багатоквартирного житлового будинку на Рівненській, 109 після аварійно-відновлювальних робіт та висловили вдячність за допомогу, надану Кабінетом Міністрів України у ліквідації надзвичайної ситуації.

Довідково:

10 червня сталася аварія, в результаті якої було зруйновано вісім квартир першого та другого під’їздів цього будинку. На аварійно-відновлювальні роботи Кабінетом Міністрів України виділено 11 мільйонів 968 тисяч гривень. З середини вересня тут тривали аварійно-відновлювальні роботи, які виконували працівники ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536».

Крім того, обласна державна адміністрація виділила кошти для купівлі чотирьох двокімнатних квартир. А з міського бюджету придбано чотири трикімнатні квартири на суму 1 млн 735 тис. 908 грн. Нині мешканці восьми зруйнованих помешкань проживають у нових квартирах.

З місцевого бюджету здійснюється оплата сімнадцяти сім’ям за найм житла. На – виплачено 122 481,40 грн.

За рахунок коштів міського бюджету оплачувалося проживання мешканців будинку з вулиці Рівненській, 109 у готелі «Світязь» та їх харчування. Загалом, там проживало 83 особи. На ці потреби витрачено 792, 880 грн.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Цього року 30 ...

КОМЕНТАРІ